Opleiding tot Filiaalmanager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingAssistent Filiaalmanager (Mbo 3)
VooropleidingVerkoopspecialist (Mbo 3)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingSmall Business en Retail Management
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding filiaalmanager

Wie een carrière ambieert als filiaalmanager kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding filiaalmanager, die toebehoort tot de sector handel & ondernemen. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor alles wat met winkels en handel te maken heeft, zoals het personeelsbeleid in een winkel, het beheren van voorraden, het controleren van voorraden, het controleren van verkoopprocedures, het aansturen van medewerkers en het uitvoeren van verkoopgesprekken. De Mbo-opleiding filiaalmanager is een praktijkgerichte opleiding waarbinnen je over het algemeen vier dagen in de week zal werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaat voor de theorielessen. Tijdens de theorielessen op school is er onder meer aandacht voor commerciële economie, wiskunde en vreemde talen zoals Engels. Ook zal er tijdens deze opleiding aandacht zijn voor communicatie- en managementvaardigheden, omdat dit erg belangrijk is als filiaalmanager.

Opleidingsduur en niveau filiaalmanager

De Mbo-opleiding filiaalmanager zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen filiaalmanager

Na het afronden van de Mbo-opleiding filiaalmanager op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding commerciële economie, de Hbo-opleiding marketing & communicatie, de Hbo-opleiding Small business en Retail management. De meeste Hbo-opleidingen nemen nog eens vier jaar in beslag. Ze zijn in de meeste gevallen ook sneller af te ronden wanneer je over de juiste vooropleidingen beschikt.

Vooropleiding filiaalmanager

De meeste scholen verwachten eerst de afgeronde Mbo-opleiding verkoopspecialist detailhandel op niveau drie voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding filiaalmanager op niveau vier. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het belangrijk om over de vakken economie en wiskunde beschikken.

Mijnzzp.nl