Filiaalmanager

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Filiaalmanager?

Een filiaalmanager is de leidinggevende van één of meerdere filialen. Filiaal betekent in het Latijns “dochter”. De term dochter geeft aan dat het om een bijkantoor of dochteronderneming gaat, zoals een lokale winkel. De eigenaar van het filiaal staat dus niet zelf in het filiaal maar heeft een speciale filiaalmanager aangesteld, die de manager is van het filiaal. Het is de filiaalmanager die verantwoordelijk is voor het betreffende filiaal. Als filiaalmanager ben je dus de beheerder of manager van één of meerdere filialen en zal je over het algemeen verantwoording afleggen aan een regiomanager of de directie van het bedrijf. Het beroep filiaalmanager is een beroep met veel verantwoordelijkheden, omdat je zelfstandig één of meerdere filialen draaiend moet houden volgens de richtlijnen van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Daarnaast zal je als filiaalmanager verantwoording moeten afleggen over de behaalde omzet. Als filiaalmanager zal je over het algemeen ook zelfstandig personeel mogen aannemen binnen de regels van de organisatie. Andere belangrijke werkzaamheden van een filiaalmanager kunnen zijn het houden van functioneringsgesprekken en het verzorgen van passende opleidingen en/of trainingen aan winkelpersoneel. Het beroep filiaalmanager komt in de praktijk op verschillende niveaus voor, omdat het aansturen van een kleinere vestiging niet zomaar vergeleken kan worden met het aansturen van een grote vestiging. Binnen kleinere vestigingen is het niet ongebruikelijk dat een filiaalmanager ook werkzaam is op de werkvloer als verkoopmedewerker. Binnen de grotere filialen zal een filiaalmanager in meeste gevallen meer werkzaam zijn op de achtergrond, zoals op een kantoor.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Filiaalmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Filiaalmanager

Welke opleiding is nodig om Filiaalmanager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Filiaalmanager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Filiaalmanager

Wat is het salaris en tarief van een Filiaalmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Filiaalmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl