Opleiding tot Housekeeper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGlazenwasser/Gevelreiniger (Mbo 2)
VervolgopleidingSchoonmaker/Medewerker Vloeronderhoud (Mbo 2)

Mbo-opleiding assistent schoonmaak

Wie als housekeeper in de housekeeping wil gaan werken kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding assistent schoonmaak binnen de sector facilitaire dienstverlening. De Mbo-opleiding assistent schoonmaak is de basisopleiding binnen de professionele schoonmaakbranche en leert nieuwe housekeepers/schoonmakers op een goede manier schoonmaken. In de meeste gevallen zal je tijdens de opleiding onder begeleiding staan van een ervaren medewerker, die gezien moet worden als leermeester. Tijdens de werkzaamheden werk je in veel gevallen met een vast schoonmaakprogramma en leer je op de juiste manier omgaan met verschillende machines en materialen. Omdat je als housekeeper in een hotel werkzaam zal zijn is het natuurlijk ook belangrijk dat vriendelijk en gastvrij bent. Het schoonmaken binnen een hotel is toch wel anders dan het schoonmaken van een kantoor, omdat deze werkzaamheden meestal plaatsvinden wanneer er bijna geen mensen zijn. Overigens zullen lang niet alle housekeepers/schoonmakers de Mbo-opleiding assistent schoonmaak gevolgd hebben, omdat er ook veel externe opleidingen/cursussen worden aangeboden die verder geen erkenning hebben.

Opleidingsduur en niveau assistent schoonmaak

De Mbo-opleiding assistent schoonmaak zal over het algemeen één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau een.

Vervolgopleidingen assistent schoonmaak

Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent schoonmaak op niveau één is het mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding schoonmaker/medewerker vloerenonderhoud op niveau twee. Deze opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen.

Vooropleiding assistent schoonmaak

De meeste Mbo-scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding assistent schoonmaak niveau een. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn. Externe opleiders hebben doorgaans geen eisen qua vooropleidingen.

Mijnzzp.nl