Housekeeper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Housekeeper?

Een housekeeper is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met het schoonmaken van hotelkamers. Housekeeper is een moderne benaming voor kamermeisje of schoonmaakster. Als housekeeper ben je dus een facilitair medewerker binnen de afdeling housekeeping van een hotel. De belangrijkste taak van een housekeeper is het schoonmaken van hotelkamers nadat hotelgasten vertrokken zijn. Andere belangrijke werkzaamheden van een housekeeper zijn het tussentijds verschonen van beddengoed en het vervangen van handdoeken, die gebruikt zijn door hotelgasten. De housekeeper zorgt er dus voor dat alle hotelkamers schoongemaakt worden. Dit kan nodig zijn op verschillende tijdstippen, zoals bij de aankomst van gasten, gedurende het verblijf van gasten of na het vertrek van de gasten. De housekeeper is naast de schoonmaakwerkzaamheden meestal verantwoordelijk voor het verzorgen van schoon beddengoed, nieuwe handdoeken en eventuele planten op een hotelkamer. Naast het schoonmaken van de hotelkamers kan een housekeeper verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken van andere ruimtes, zoals de lobby, de gangen of het hotel restaurant. Een housekeeper is dan ook een allround medewerker, die ingezet kan worden voor verschillende werkzaamheden. De werkzaamheden van een housekeeper zijn erg belangrijk voor hotels, omdat het belangrijk is dat de hotelkamers en andere ruimtes goed onderhouden en schoongemaakt worden. Vertrekkende hotelgasten laten regelmatig rotzooi achter, wat opgeruimd moet worden. Ook moeten de hotelkamers schoongemaakt worden, zodat nieuwe gasten de hotelkamer kunnen betrekken. Ook het netjes schoonmaken van de badkamer en toilet zijn erg belangrijk voor de eerste indruk van de nieuwe hotelgasten. Ook het vullen van de zeepjes en minibar kan tot de taken behoren van de housekeeper.

Lees verder...

Opleiding tot Housekeeper

Welke opleiding is nodig om Housekeeper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Housekeeper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Housekeeper

Wat is het salaris en tarief van een Housekeeper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Housekeeper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Housekeeper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Housekeeper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl