Opleiding tot Bagagist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingGastheer (Mbo 2)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding bagagist

Er bestaan geen specifieke opleidingen via reguliere scholen voor het beroep bagagist. Wel bestaan er voldoende andere opleidingsmogelijkheden aan de middelbare hotelschool, die uiteenlopende opleidingen aanbieden, zoals de opleiding facilitaire dienstverlening en de opleiding gastheer of gastvrouw. Er zijn maar weinig hotels te vinden die specifiek een bagagist aangesteld hebben. Of en welke opleiding een bagagist precies genoten zal hebben hangt sterk af van de persoon, omdat het ook om iemand kan gaan die wel een volwaardige vakopleiding heeft genoten. De de praktijk leert dat voor de specifieke functie bagagist over het algemeen geen opleidingen verwacht worden. Als bagagist is het in de meeste gevallen belangrijker dat iemand gastvrij en vriendelijk is. Daarnaast kan het wel belangrijk zijn dat de bagagist ook het rijbewijs bezit, omdat hij soms ook auto's van gasten zal moeten parkeren.

Opleidingsduur en niveau bagagist

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep bagagist. Het opleidingsniveau als bagagist moet gezien worden als een Mbo-opleiding niveau één.

Vervolgopleidingen bagagist

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep bagagist omdat er ook geen opleidingen bestaan voor het beroep. Wie als bagagist een opleiding wenst te volgen binnen de hotellerie zal een Mbo-opleiding moeten volgen. De meeste passende opleiding is de Mbo-opleiding facilitair medewerker op niveau twee. Tijdens deze opleiding is er ook aandacht voor ondersteunende werkzaamheden en hospitality werkzaamheden.

Vooropleiding bagagist

De meeste werkgevers verwachten geen vooropleidingen voor het beroep bagagist, omdat het werken als bagagist gezien kan worden als ongeschoolde arbeid. Het is natuurlijk wel mogelijk dat een bagagist een vakopleiding genoten heeft en ook andere werkzaamheden uit voert.

Mijnzzp.nl