Bagagist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bagagist?

Een bagagist is een facilitair medewerker die verantwoordelijk is voor het naar de kamer brengen van koffers van hotelgasten. De werkzaamheden van een bagagist moeten gezien worden als luxe dienstverlening voor aankomende en vertrekkende gasten in hotels. Bagagisten zijn over het algemeen alleen werkzaam voor de luxere en betere hotels, waarbinnen dienstverlening en gastheerschap hoog aangeschreven staan. In de meeste gevallen zal de bagagist de koffers aannemen als de gasten aan het inchecken zijn, zodat ze niet zelf met de koffers en tassen hoeven te zeulen. Het is de bagagist die er voor zorgt dat de koffers naar de kamer gebracht worden. Daarnaast kan een bagagist verantwoordelijk zijn voor het uitleggen van de diverse functies op de hotelkamer. Denk bijvoorbeeld aan het uitleggen waar alle lichtschakelaars zich bevinden en hoe ze precies werken. Het kan ook voorkomen dat de bagagist verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden als het rustig is in het hotel, zoals schoonmaakwerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast kan het voorkomen dat de bagagist post bezorgt naar hotelkamers als dat nodig is. Een bagagist functioneert in veel gevallen als het visitekaartje van het hotel. Het is daarom erg belangrijk dat de bagagist vriendelijk en servicegericht is en dat hij of zij er representatief uitziet. Een bagagist is in veel gevallen te vinden in de lobby van het hotel, waar hij of zij ook een oogje in het zeil kan houden. Het beroep bagagist komt niet voor binnen alle hotels, omdat bagagisten over het algemeen alleen werkzaam zijn in hotels die veel service bieden. Dit zijn vaak hotels die beschikken over meerdere sterren binnen het hotelclassificatiesysteem. Het kan voor hotels verplicht zijn om gebruik te maken van bagagisten om in aanmerking te kunnen komen voor het maximaal aantal haalbare sterren. Dit is bijvoorbeeld ook het geval als we spreken van hotelportiers.

Lees verder...

Opleiding tot Bagagist

Welke opleiding is nodig om Bagagist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bagagist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bagagist

Wat is het salaris en tarief van een Bagagist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bagagist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bagagist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bagagist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl