Bagagist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bagagist?

Een bagagist is een vakman of vakvrouw die de koffers van hotelgasten van of naar de kamer brengt. De werkzaamheden van een bagagist moeten gezien worden als luxe dienstverlening voor aankomende en vertrekkende gasten van het hotel. Bagagisten zijn over het algemeen alleen te vinden in de luxere en betere hotels, waarbinnen dienstverlening en gastheerschap hoog aangeschreven staan. In de meeste gevallen zal de bagagist de koffers aannemen als de gasten aan het inchecken zijn, zodat ze niet zelf met de koffers en tassen hoeven te zeulen. Het is de bagagist die er voor zorgt dat de koffers naar de kamer gebracht worden. Daarnaast kan een bagagist verantwoordelijk zijn voor het uitleggen aan de hotelgasten van de diverse functies op de hotelkamer.

Lees verder...

Opleiding tot Bagagist

Welke opleiding is nodig om Bagagist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bagagist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bagagist

Wat is het salaris en tarief van een Bagagist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bagagist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl