Opleiding tot Televisiereparateur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMonteur Elektrotechniek (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingTechnicus Elektrotechniek (Mbo 4))
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek

De Mbo-opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek is de aangewezen Mbo-opleiding voor studenten die een passende opleiding zoeken als elektronicaspecialist. Tijdens deze opleiding leer je alles van elektronica en elektrotechnische installaties, zoals het repareren van telefoons, het repareren van televisies en andere elektronica. Denk hierbij aan het opsporen van storingen, het modificeren van apparaten en installaties, het testen van apparaten of installaties, het uitlezen van apparaten en installaties en het vervangen van software en hardware. Deze opleiding moet dus breed gezien worden en zal je opleiden tot een allround vakman binnen de elektrotechniek. De meeste studenten die deze opleiding volgen doen dit via de zogenaamde BBL-vorm. Bij een BBL-opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf onder toezicht van een leermeester en minimaal één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Op school is er binnen deze opleiding onder andere aandacht voor de vakken elektriciteitsleer, domotica, beveiliging, kabelberekening, meetpracticum en de algemene vakken Nederlands en Engels.

Opleidingsduur en niveau Eerste Monteur Elektrotechniek

De Mbo-opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Eerste Monteur Elektrotechniek

Na het afronden van de Mbo-opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-niveau vier opleiding, zoals de Mbo-opleiding Technicus Elektrotechniek. Het is niet mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding als je niet beschikt over een Mbo-niveau vier diploma.

Vooropleiding Eerste Monteur Elektrotechniek

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek niveau drie. Daarnaast kan de Mbo-opleiding Monteur Elektrotechniek niveau twee gezien worden als een passende vooropleiding, omdat tijdens deze opleiding alle basiskennis behandeld zal worden.

Mijnzzp.nl