Televisiereparateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Televisiereparateur?

Een televisiereparateur is een monteur elektrotechniek die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoeken en repareren van televisies, dat betrekking kan hebben op verschillende televisiemerken. Ook kan een televisiereparateur andere apparatuur onderzoeken en repareren, zoals satellietapparatuur en geluidsapparatuur. Als televisiereparateur kan je te maken krijgen met verschillende storingen, zoals mogelijke hardwareproblemen of softwareproblemen. Wie een televisie heeft met een bepaalde storing kan hiermee het beste naar een specialist gaan, zoals een televisiereparateur, omdat deze over de juiste apparatuur beschikt om de televisie te kunnen onderzoeken. De meeste televisiereparateurs zullen de televisie eerst onderzoeken en dan een prijsopgave geven voordat ze de televisie daadwerkelijk zullen repareren. Of een televisie nog de moeite waard is om te repareren hangt over het algemeen van de leeftijd af en soort storing. Als televisiereparateur ben je een allround vakspecialist in consumentenelektronica, dat over het algemeen betrekking heeft op alle consumentenelektronica. Een televisiereparateur is dan ook een elektrotechnicus, die beschikt over een brede kennis van elektronica. Daarnaast is een televisiereparateur aan te merken als een technicus. Het beroep televisiereparateur komt tegenwoordig steeds minder voor, omdat steeds meer fabrikanten en consumenten ervoor kiezen om televisietoestellen te vervangen bij storing. Dit is wel afhankelijk van de soort klacht. Het is niet zo dat alle televisies automatisch vervangen worden bij klachten. Het is wel zo dat steeds meer televisies niet meer de moeite waard zijn om te repareren vanwege de economische waarde. Met andere woorden zal een televisie van enkele jaren oud in veel gevallen niet meer de moeite van reparatie waard zijn. Fabrikanten onderzoeken televisies wel met betrekking tot de garantiebepaling.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Televisiereparateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Televisiereparateur

Welke opleiding is nodig om Televisiereparateur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Televisiereparateur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Televisiereparateur

Wat is het salaris en tarief van een Televisiereparateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Televisiereparateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Televisiereparateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Televisiereparateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl