Opleiding tot Hogedrukreiniger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGlazenwasser/Gevelreiniger (Mbo 2)
VervolgopleidingSchoonmaker/Medewerker Vloeronderhoud (Mbo 2)

Mbo-opleiding entree facilitair

Er bestaan geen gerichte opleidingsmogelijkheden voor het beroep hogedrukreiniger via reguliere scholen. Er bestaan wel voldoende andere soorten opleidingen binnen de facilitaire dienstverlening, zoals de Mbo-opleiding entree facilitair, wat gezien moet worden als de basisopleiding binnen de facilitaire dienstverlening. Tijdens deze basisopleiding binnen de facilitaire dienstverlening is er onder andere aandacht voor Nederlands, rekenen, beroepsvorming, sport en beroepsvaardigheden. Gedurende de opleiding zal je diverse keren kort stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals een schoonmaakbedrijf, en onder toezicht staan van een facilitair manager die gezien moet worden als je leermeester. De Mbo-opleiding entree facilitair is een prima startopleiding voor mensen die een professionele carrière willen starten binnen de facilitaire dienstverlening. De facilitaire dienstverlening is breed en heeft niet alleen met schoonmaakwerkzaamheden te maken, omdat er nog veel meer beroepen bestaan binnen de facilitaire dienstverlening.

Opleidingsduur en niveau entree facilitair

De Mbo-opleiding entree facilitair zal over het algemeen maximaal één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen entree facilitair

Na het afronden van de Mbo-opleiding entree facilitair is het mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding, zoals de Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger op niveau drie.

Vooropleiding entree facilitair

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding entree facilitair niveau één. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

 

 

Mijnzzp.nl