Opleiding tot Magazijnmedewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingLogistiek Medewerker (Mbo 2)

Opleiding magazijnmedewerker

Er bestaan geen specifieke opleidingsmogelijkheden als magazijnmedewerker binnen de detailhandel. Wel kent de branche transport & logistiek de Mbo-opleiding logistiek medewerker, wat gezien kan worden als de basisopleiding binnen de transport & logistiek. Daarnaast kent de branche detailhandel & groothandel de basisopleiding entree handel. De Mbo-opleiding entree handel is de meest gerichte opleiding voor mensen die binnen de detailhandel willen gaan werken. Tijdens deze opleiding leer je alle basisvaardigheden die je als magazijnmedewerker nog hebt, zoals het laden- en lossen van goederen en het sorteren van goederen. Tijdens deze opleiding zal je regelmatig stage lopen bij een erkend leerbedrijf en onder toezicht staan van een filiaalmanager, afdelingschef of supermarktmanager. Op school is er onder meer aandacht voor de vakken Nederlands, rekenen en algemene veiligheid.

Opleidingsduur en niveau magazijnmedewerker

De Mbo-opleiding entree handel zal over het algemeen maximaal een jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau een. De Mbo-opleiding logistiek medewerker die ook gekozen kan worden duurt over het algemeen twee jaar en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen magazijnmedewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding entree handel niveau een is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding verkoper detailhandel op niveau twee.

Vooropleiding magazijnmedewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding entree handel op niveau één. Tegenwoordig houden de meeste scholen eerst een intakegesprek met nieuwe studenten, om te bekijken of dat de opleiding wel bij je past. Daarnaast zal je minimaal zestien jaar oud moeten zijn om deel te kunnen nemen aan de Mbo-opleiding entree handel.

Mijnzzp.nl