Opleiding tot Vakkenvuller

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingSupermarktmedewerker (Mbo 2, 3 of 4)
VervolgopleidingVerkoper Detailhandel (Mbo 2)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding entree handel

De Mbo-opleiding entree handel binnen de sector detailhandel & groothandel is de laagste instapvorm voor mensen die binnen de detailhandel een carrière op willen bouwen. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor assisterende werkzaamheden, zoals het ontvangen en verwerken van goederen, het onderhouden van artikelpresentaties, magazijnwerkzaamheden en het ontvangen van klanten op een goede manier. Gedurende deze opleiding zal je diverse keren stage lopen bij een erkend leerbedrijf en krijg je naast praktijkgerichte vakken ook Nederlands, rekenen en loopbaanbegeleiding. Tijdens de stageperiode zal je onder begeleiding staan van een verkoopspecialist of filiaalmanager.

Opleidingsduur en niveau entree handel

De Mbo-opleiding entree handel zal over het algemeen maximaal een jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen entree handel

Na het afronden van de Mbo-opleiding entree handel niveau één is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding verkoper detailhandel op niveau twee.

Vooropleiding entree handel

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding entree handel op niveau één. Tegenwoordig houden de meeste scholen eerst een intakegesprek met nieuwe studenten om te bekijken of de opleiding wel bij je past. Daarnaast zal je minimaal zestien jaar oud moeten zijn om deel te kunnen nemen aan de Mbo-opleiding entree handel.

Mijnzzp.nl