Opleiding tot Supermarktmedewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingSlager-Traiteur (Mbo 3)
VervolgopleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VervolgopleidingSmall Business en Retail Management (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding supermarktmedewerker

Er bestaan verschillende soorten opleidingen als supermarktmedewerker, zoals de Mbo-opleiding afdelingschef supermarkt, de Mbo-opleiding verkoopmedewerker en de Mbo-opleiding verkoopmedewerker vlees. Daarnaast bestaat er nog de Mbo-opleiding afdelingsmanager in de sector detailhandel & groothandel, die ook uitermate geschikt kan zijn voor supermarktmedewerkers. Er bestaan dus diverse opleidingsmogelijkheden voor een carrière binnen de supermarktbranche. Welke opleiding het beste bij iemand past is heel persoonlijk. De diverse opleidingen kunnen qua opleidingsniveau verschillen maar zijn over het algemeen wel allemaal op Mbo-niveau. Een Hbo-opleiding is als supermarktmanager natuurlijk ook goed denkbaar. De meeste Mbo-opleidingen met betrekking tot de supermarktbranche zijn praktijkgerichte opleidingen waarbinnen je vier dagen zal werken en één dag in de week school zal volgen voor de theorielessen. De inhoud van de diverse opleidingen kan onderling verschillen, maar komt over het algemeen neer op klantvriendelijkheid, service bieden, magazijnwerkzaamheden, personeelsplanningen maken en controleren, leiding geven en het bewaken van inkoop- en verkoopprocessen.

Opleidingsduur en niveau supermarktmedewerker

Een gemiddelde Mbo-opleiding als supermarktmedewerker kan variëren van twee jaar tot vier jaar en kan qua opleidingsniveau variëren van niveau twee tot vier.

Vervolgopleidingen supermarktmedewerker

Wanneer je een carrière ambieert als supermarktmanager is het natuurlijk wel aan te raden om een Hbo-opleiding te volgen na het afronden van een Mbo-opleiding niveau vier. Zonder Mbo-opleiding niveau vier is het over het algemeen niet mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding. Een passende Hbo-opleiding als supermarktmanager kan de Hbo-opleiding Small business en Retail management zijn of de Hbo-opleiding commerciële economie.

Vooropleiding supermarktmedewerker

De vooropleidingen zijn sterk afhankelijk van welke opleiding iemand wil gaan volgen. Over het algemeen zullen de meeste scholen minimaal een Vmbo-diploma verwachten of enkele jaren havo of vwo. Wanneer je niet beschikt over de juiste opleidingen of diploma's is het in het algemeen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl