Supermarktmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Supermarktmedewerker?

Een supermarktmedewerker is een retail medewerker, die werkzaam is voor een supermarkt. Supermarkten maken gebruik van verschillende supermarktmedewerkers, die ook specifieke benamingen kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan vakkenvullers, caissières en aan verkoopmedewerkers die werkzaam zijn op de versafdeling. Lang niet alle supermarktmedewerkers zijn fulltime werkzaam, omdat binnen supermarkten vooral jongeren werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die werkzaam zijn als vakkenvuller. De meeste vakkenvullers werken alleen gedurende bepaalde uren van de dag of in de avond. In de meeste gevallen is een supermarktmedewerker een allround medewerker, die voor verschillende werkzaamheden ingezet kan worden afhankelijk van de supermarktmedewerker. Een parttime vakkenvuller hoeft over het algemeen geen kassadiensten te draaien, maar kan bijvoorbeeld wel ingezet worden op de flessen emballage. De benaming supermarktmedewerker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat supermarkten gebruikmaken van verschillende medewerkers, die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Voor supermarktmedewerkers is de supermarktmanager meestal de leidinggevende, die zal bepalen waar je precies ingezet wordt. Natuurlijk heb je als supermarktmedewerker ook een eigen verantwoordelijkheid en is het belangrijk om inzicht en eigen initiatief te tonen als een situatie dit vereist. Denk bijvoorbeeld aan klanten die iets hebben laten vallen, of aan het helpen van klanten als ze producten niet kunnen vinden in de winkel. Supermarkten maken gebruik van vast personeel en van tijdelijk personeel. Vast personeel kan bijvoorbeeld gezien worden in de functie hoofdcarrière, en tijdelijk personeel in de functie caissière. Omdat een hoofdcarrière redelijk veel verantwoordelijkheden heeft, is dit typisch een functie die niet zomaar aan iedereen overgelaten kan worden.

Lees verder...

Opleiding tot Supermarktmedewerker

Welke opleiding is nodig om Supermarktmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Supermarktmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Supermarktmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Supermarktmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Supermarktmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Supermarktmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Supermarktmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl