Magazijnmedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Magazijnmedewerker?

Een magazijnmedewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met goederenopslag en goederenstromen binnen een magazijn. Denk hierbij aan het laden en lossen van goederen, het sorteren van goederen en aan het administratief bijhouden van goederen. Een magazijnmedewerker kan werkzaam zijn in verschillende branches, echter verschillen de werkzaamheden hierdoor niet. Wel kan het beroep magazijnmedewerker een aanvulling zijn op een andere functie. Denk bijvoorbeeld aan verkoopmedewerkers die ook verantwoordelijk kunnen voor het bijhouden van een magazijn. Voor filiaalmanagers is het belangrijk om precies te weten welke goederen en hoeveel goederen er precies op voorraad zijn. Daarnaast kan het belangrijk zijn om bepaalde goederen het eerste uit te leveren. Denk hierbij aan producten met een beperkte houdbaarheidsdatum of aan producten die uit de handel genomen worden, omdat er een vervanger voor komt. Als magazijnmedewerker zal je meestal ook contact onderhouden met toeleveranciers, zoals het centrale distributiecentrum. Het beroep magazijnmedewerker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een magazijnmedewerker werkzaam kan zijn in verschillende branches, waardoor ook de inhoudelijke werkzaamheden kunnen verschillen per werkgever. Afhankelijk van het magazijn zal een magazijnmedewerker meestal samenwerken met verschillende andere collega's, die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Als een magazijnmedewerker werkzaam is binnen de transportsector kan ook de benaming logistiek medewerker van toepassing zijn. Het beroep magazijnmedewerker moet niet onderschat worden, omdat logistieke processen voor winkeliers en bedrijven belangrijk zijn. Als magazijnmedewerker heb je tegenwoordig ook te maken met internetbestellingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Magazijnmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Magazijnmedewerker

Welke opleiding is nodig om Magazijnmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Magazijnmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Magazijnmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Magazijnmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Magazijnmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl