Opleiding tot Afwasser

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGastheer (Mbo 2)
VervolgopleidingKok (Mbo 2)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding horeca-assistent

Er bestaan geen echte Mbo-opleidingen voor het beroep afwasser. Er zijn wel enkele cursussen te vinden voor horecapersoneel die de basisvaardigheden van het afwassen onder de knie willen krijgen. Tijdens deze cursussen is er over het algemeen aandacht voor welke rol een afwasser precies heeft, de verschillende stappen binnen het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas en het onderhouden van een wasmachine. Daarnaast is er aandacht voor het op de juiste manier opbergen van de afwas, omdat dit erg belangrijk is. Wie toch een passende basisopleiding zoekt als afwasser kan bijvoorbeeld kiezen voor de Mbo-opleiding horeca-assistent. Tijdens deze basisopleiding leer je onder andere zelfstandig voorbereidende werkzaamheden uitvoeren en sta je onder toezicht van de restaurantmanager of kok. Tijdens deze basisopleiding is er ook aandacht voor het afwassen.

Opleidingsduur en niveau horeca-assistent

De Mbo-opleiding horeca-assistent zal maximaal één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen horeca-assistent

Na het afronden van de Mbo-opleiding horeca-assistent op niveau één is het mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding, zoals de Mbo-opleiding gastvrouw of de Mbo-opleiding kok op niveau twee.

Vooropleiding horeca-assistent

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding horeca-assistent. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl