Afwasser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Afwasser?

Een afwasser is verantwoordelijk voor het wassen en drogen van de vaat. Met de vaat bedoelt men over het algemeen serviesgoed, bestek en kookmaterialen zoals pannen, potten en snijplanken. Een afwasser kan zijn werkzaamheden handmatig of machinaal uitvoeren, afhankelijk van de hoeveelheid vaatwas. Als de vaat handmatig afgewassen dient te worden gaat het vaak om kleine hoeveelheden afwas. Het met de hand afwassen wordt over het algemeen gedaan met een afwasborstel. Vervolgens zal de vaat op een druiprek geplaatst worden en droog gemaakt worden met een theedoek. Tegenwoordig zijn veel mensen en bedrijven voorzien van een afwasmachine, waardoor vaatwerkzaamheden veel sneller en ook beter uitgevoerd kunnen worden. Moderne afwasmachine verbruiken minder water dan wanneer de vaat met de hand gedaan zal worden omdat ze veel efficiënter werken. Een nadeel van vaatwasmachines is dat vaatwasmachines relatief gezien veel tijd nodig hebben en dat glaswerk op den duur corrosie kan gaan vertonen. Een andere benaming voor een afwasser kan ook zijn keukenhulp, afhankelijk van de soort werkzaamheden. Het beroep afwasser moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat de meeste afwassers ook verantwoordelijk zullen zijn voor andere keukenwerkzaamheden dan alleen het afwassen. Dit kan verschillen per horecagelegenheid, omdat binnen drukke horecagelegenheden het kan voorkomen dat er sprake is van veel vaat. De werkzaamheden als afwasser zijn verder niet heel moeilijk, echter moet een afwasser wel secuur werken en een harde werker zijn, omdat het werktempo binnen keukens soms hoog kan liggen.

Lees verder...

Opleiding tot Afwasser

Welke opleiding is nodig om Afwasser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Afwasser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Afwasser

Wat is het salaris en tarief van een Afwasser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Afwasser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl