Machinebouwer (metaal)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Machinebouwer (metaal)?

Een machinebouwer is een vakman die zich gespecialiseerd heeft in het bouwen, monteren en onderhouden van uiteenlopende soorten machines. Het beroep machinebouwer behoort toe tot de machine-industrie, machinebouw of machinebouwindustrie, afhankelijk van de soort machines die de machinebouwer bouwt en/of onderhoudt. De term machinebouwer moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat een machinebouwer binnen verschillende soorten industrieën werkzaam kan zijn. Een machinebouwer kan bijvoorbeeld machines bouwen voor consumenten of voor de industrie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een machinebouwer het makkelijkst omschrijven als het bouwen, installeren en onderhouden van machines die door consumenten en de industrie gebruikt worden. Als een machinebouwer werkzaam is binnen de industrie spreekt men ook wel weer van lichte industrie of zware industrie, afhankelijk van de soort industrie. Als machinebouwer ben je werkzaam binnen de werktuigbouwkunde c.q. metaaltechniek, echter spreekt men meestal van een machinefabriek. De term machinefabriek moet ook als een algemene benaming gezien worden, omdat machinefabrieken gespecialiseerd kunnen zijn in het bouwen en onderhouden van verschillende soorten machines. De machine-industrie is een brede industrie te noemen, waarbinnen simpele tot zeer complexe machines gebouwd worden, zoals machines die gebruikt worden binnen de industrie, landbouwsector of de bouwsector.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Machinebouwer (metaal)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Machinebouwer (metaal)

Welke opleiding is nodig om Machinebouwer (metaal) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Machinebouwer (metaal)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Machinebouwer (metaal)

Wat is het salaris en tarief van een Machinebouwer (metaal)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Machinebouwer (metaal) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Machinebouwer (metaal) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl