Machinebouwer (metaal)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Machinebouwer (metaal)?

Een machinebouwer is verantwoordelijk voor het bouwen en monteren van machines die opgebouwd worden uit losse componenten. Dit kan in de werkplaats uitgevoerd worden of op locatie. Soms komt het voor dat machines zo groot zijn dat ze niet in de werkplaats in zijn geheel opgebouwd kunnen worden, omdat ze anders niet meer vervoerd kunnen worden. In die gevallen zullen de machines in onderdelen vervoerd worden naar de uiteindelijke locatie, waar ze door een team van machinebouwers in elkaar gezet worden. Afhankelijk van hoe groot een machine precies is kunnen dit soort klussen wel weken in beslag nemen. Niet alleen het opbouwen van machines kan veel werk zijn maar ook het testen van de machine. Ook kan het nodig zijn dat machinebouwers de gebruikers van de machine eerst moeten opleiden voordat ze zelfstandig de machine kunnen gebruiken. Een machinebouwer bouwt dus machines en installeert machines die door de industrie gebruikt worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Machinebouwer (metaal)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Machinebouwer (metaal)

Welke opleiding is nodig om Machinebouwer (metaal) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Machinebouwer (metaal)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Machinebouwer (metaal)

Wat is het salaris en tarief van een Machinebouwer (metaal)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Machinebouwer (metaal) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Machinebouwer (metaal) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl