Opleiding tot Cafetariamedewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingEerste Medewerker Fastservice (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding medewerker fastservice

Wie een passende opleiding zoekt binnen de fastfoodsector kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding medewerker fastservice, die behoort tot de horecasector. Tijdens deze opleiding leer je onder andere het bereiden en serveren van fastfoodproducten, het afrekenen, hygiëneregels, service bieden en algemene werkzaamheden zoals schoonmaakwerkzaamheden. Deze opleiding is speciaal in het leven geroepen omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten fastfoodrestaurants bestaan. Tijdens de opleiding is het de bedoeling dat je werkt bij een erkend leerbedrijf en onder toezicht staat van een leermeester. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen.

Opleidingsduur en niveau medewerker fastservice

De Mbo-opleiding medewerker fastservice zal over het algemeen één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen medewerker fastservice

Na het behalen van de Mbo-opleiding medewerker fastservice op niveau twee is het mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding bedrijfsleider fastservice op niveau vier. De opleiding bedrijfsleider fastservice op niveau vier is uitermate geschikt voor mensen die zelf een eigen bedrijf willen starten of als bedrijfsleider willen gaan werken. Na het behalen van de Mbo-opleiding bedrijfsleider fastservice op niveau vier is het nog mogelijk om door te leren voor een passende Hbo-opleiding binnen de horeca.

Vooropleiding medewerker fastservice

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding medewerker fastservice niveau drie. In de meeste gevallen zal er eerst een intakegesprek gehouden worden om te bekijken of deze opleiding wel bij je past. Ook wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het vaak mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl