Cafetariamedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Cafetariamedewerker?

Een cafetariamedewerker is een fastfood-medewerker die werkzaam is binnen cafetaria. De werkzaamheden van een cafetariamedewerker zijn divers en kunnen inhoudelijk verschillen per cafetaria. In de meeste gemeentes zijn wel één of meerdere cafetaria's te vinden die doorgaans allemaal hetzelfde assortiment aanbieden. De laatste jaren wordt het aanbod wel steeds uitgebreider. Naast de bekende producten als patat, frikadellen en kroketten zijn ook producten als shoarma en kebab meer en meer verkrijgbaar. Nieuwe cafetariamedewerkers worden eerst een korte periode ingewerkt, waarna de medewerker meestal prima in staat is om zelfstandig de meest voorkomende werkzaamheden uit te voeren, zoals het opnemen van bestellingen, het bereiden van eten en het afrekenen met de klanten. Naast het klaarmaken van eten en het helpen van klanten zal een cafetariamedewerker ook veel tijd kwijt zijn aan schoonmaakwerkzaamheden en voorbereidingen. Als cafetariamedewerker is het natuurlijk heel erg belangrijk om vriendelijk te zijn naar klanten en dat je over voldoende kennis beschikt met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid. Maar denk ook zeker aan je persoonlijke veiligheid omdat je de hele dag aan het frituren bent en je wellicht met potentiële gevaarlijke machines aan het werk bent. Binnen de horeca komen de meeste kleine arbeidsongelukken voor van alle branches die er maar zijn. Andere benamingen voor een cafetaria zijn ook wel snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture. De inhoudelijke werkzaamheden van een cafetariamedewerker kunnen per cafetaria wel enigszins verschillen, omdat niet alle cafetaria's dezelfde producten aanbieden. Daarnaast kan een cafetaria in sommige gevallen beschikken over een restaurantgedeelte.

Lees verder...

Opleiding tot Cafetariamedewerker

Welke opleiding is nodig om Cafetariamedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cafetariamedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cafetariamedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Cafetariamedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cafetariamedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Cafetariamedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Cafetariamedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl