Opleiding tot Seizoenarbeider

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingVakbekwaam Hovenier (Mbo 3)
VervolgopleidingVakbekwaam Medewerker Teelt (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding assistent natuur en groen

De Mbo-opleiding assistent natuur en groen moet gezien worden als de basisopleiding binnen de sector Groen & Agrarisch. De opleiding is vooral gericht op ondersteunde werkzaamheden, zoals bij hoveniersbedrijven, groenvoorzieningsbedrijven en plantenteeltbedrijven. Gedurende deze praktijkgerichte opleiding zal je doorgaans vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf, waar je simpele taken zal uitvoeren zoals opruimen, snoeien, harken, schoffelen en het planten van bomen en struiken. Deze opleiding moet gezien worden als een oriënterende opleiding, zodat er later een specifieke opleidingsrichting gekozen kan worden.

Opleidingsduur en niveau assistent natuur en groen

De Mbo-opleiding assistent natuur en groen zal maximaal één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen assistent natuur en groen

Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent natuur en groen op niveau één is het mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding niveau twee of drie, zoals de Mbo-opleiding vakbekwaam hovenier of de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker teelt.

Vooropleiding assistent natuur en groen

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding assistent natuur en groen. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om je aan te melden voor deze opleiding zonder specifieke vooropleiding. De meeste scholen houden tegenwoordig eerst een intakegesprek met nieuwe leerlingen, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn en of de opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl