Seizoenarbeider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Seizoenarbeider?

Een seizoenarbeider is een tijdelijke werknemer die gedurende een bepaalde periode werkzaam is. Het beroep seizoenarbeider is zeer breed te noemen en kan in verschillende sectoren voorkomen. In de meeste gevallen gaat het om arbeiders die voor een bepaalde, drukke periode ingehuurd worden. Vaak betreft het specifieke werkzaamheden binnen de landbouw, tuinbouw, fruitteelt of bijvoorbeeld voor postmaatschappijen. Seizoensarbeid kan verschillend zijn van tijdsduur, variërend van enkele dagen tot enkele weken of een langere periode, afhankelijk van de soort werkzaamheden. De werkzaamheden die een seizoenarbeider uitvoert behoeven in de meeste gevallen geen opleiding, omdat het in veel gevallen zal gaan om ongeschoolde arbeid. Daarnaast betreft seizoenarbeid meestal routinematige arbeid, zoals het plukken van fruit of het steken van asperges op aspergevelden. Als seizoenarbeider kan je dus werkzaam zijn binnen verschillende sectoren op verschillende manieren. In alle gevallen zal het beroep seizoenarbeider betrekking hebben op vaklieden die tijdelijk werkzaam zijn voor een bedrijf of organisatie, gedurende een bepaalde periode. Het beroep seizoenarbeider komt eigenlijk voor in alle sectoren op verschillende manieren. De inhoudelijke werkzaamheden van een seizoenarbeider zijn verder niet zomaar aan te geven, omdat dit per sector kan verschillen. Afhankelijk van de soort werkzaamheden van een seizoenarbeider kan het beroep seizoenarbeider ook onder andere benamingen voorkomen. Zoals eerder omschreven komen seizoenarbeiders binnen verschillende branches voor en niet alleen binnen de landbouw en tuinbouw. Er zijn veel akkerbouwers, landbouwers en tuinbouwers die sterk afhankelijk zijn van seizoenarbeiders.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Seizoenarbeider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Seizoenarbeider

Welke opleiding is nodig om Seizoenarbeider te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Seizoenarbeider? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Seizoenarbeider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Seizoenarbeider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl