Opleiding tot Spelersmakelaar

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Sport, Management en Ondernemen
VooropleidingSport- en Bewegingscoördinator (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Sport, Management en Ondernemen

De Hbo-opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) is de opleiding voor mensen die een carrière ambiëren binnen de sportwereld als manager of beleidsfunctionaris. Het eerste leerjaar van deze opleiding moet gezien worden als een belangrijk oriëntatiejaar, waarbinnen je bekend gemaakt zal worden met allerlei sporten zoals teamsporten, racketsporten, fitness, outdoorsporten en technische sporten, zoals atletiek en schaatsen. Daarnaast krijg je vanaf het eerste leerjaar vakken als management en organisatie, sportinfrastructuur, sportfilosofie, ICT en event management. Vanaf het tweede leerjaar zal de hoofdfase van de opleiding beginnen, die een verdere verbreding kent en verdiept zal ingaan op de leerstof vanuit het eerste leerjaar. Vanaf het derde leerjaar zal je binnen deze opleiding over het algemeen twee tot drie dagen in week stage lopen en moet je een minor kiezen. Een minor moet gezien worden als een specialistenopleiding binnen de opleiding, die voor een belangrijk deel zal bepalen hoe je toekomst eruit zal zien. De Hbo-opleiding Sport, Management en Ondernemen kent de minor sport, beleid en bestuur, de minor sport development, de minor sport en business, de minor performance sport en de minor sport en science. De studie afronden doe je door het uitvoeren van een afstudeeropdracht, die ongeveer zes maanden in beslag zal nemen.

Opleidingsduur en niveau Sport, Management en Ondernemen

De Hbo-opleiding Sport, Management en Ondernemen zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen maar is, met een passende vooropleiding op Mbo-niveau vier zoals de opleiding sport- en bewegingscoördinator, ook sneller af te ronden omdat je dan enkele vakken mag laten vallen.

Vervolgopleidingen Sport, Management en Ondernemen

Na de Hbo-opleiding Sport, Management en Ondernemen is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Sport, Management en Ondernemen

De meeste hogescholen verwachten minimaal een passende vooropleiding op Mbo-niveau vier, zoals de Mbo-opleiding sport- en bewegingscoördinator of een havo- of vwo-diploma. Daarnaast moet je minimaal 21 jaar zijn om deel te kunnen nemen aan de opleiding en moet je een medische keuring ondergaan bij een sportarts.

Mijnzzp.nl