Spelersmakelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Spelersmakelaar?

Een spelersmakelaar is een persoon of organisatie die de belangen behartigt van professionele sporters. Er bestaan verschillende makelaarsbureaus, die in dit geval spelersmakelaarbureau genoemd worden. Binnen de sportwereld hebben de meeste professionele sporters met spelersmakelaars te maken, die door de sporter benaderd kunnen worden of juist andersom. Er zijn ook beroepssporters die hun belangen uit handen geven aan familie of een bekende en dus niet in zee gaan met een spelersmakelaar. Er worden voor het beroep spelersmakelaar ook andere benamingen gebruikt, zoals zaakwaarnemer of voetbalmakelaar. De voetbalmakelaars zijn het bekendst, maar spelersmakelaars zijn actief binnen veel meer sportgebieden. Over het algemeen is een spelersmakelaar nauw betrokken bij een mogelijke transfer en het opstellen van een mogelijke arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst als beroepssporter moet over het algemeen eerder gezien worden als een juridisch contract, waarbinnen alle partijen de wederzijde verwachtingen en verplichtingen opnemen. Het beroep spelersmakelaar kent tegenwoordig geen beroepsbescherming meer, waardoor iedereen zich kan uitgeven als spelersmakelaar of zaakwaarnemer. In het verleden moesten spelersmakelaars beschikken over een speciale spelersmakelaarslicentie om te mogen werken als spelersmakelaar. Een spelersmakelaar voert verschillende werkzaamheden uit, zoals het scouten naar nieuwe talenten, overleg voeren met sporters, het bemiddelen tussen sporters en clubs en het opstellen van contracten tussen sportclubs en sporters. Een spelersmakelaar is dus een belangrijke zaakwaarnemer voor sporters en regelt eigenlijk alle zaken die sporters aangaan en probeert de best mogelijke deals te verkrijgen. Daarnaast kan een spelersmakelaar te maken krijgen met externe partijen, zoals een reclamebureau, die een sporter willen inhuren voor bepaalde promotiewerkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Spelersmakelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Spelersmakelaar

Welke opleiding is nodig om Spelersmakelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Spelersmakelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Spelersmakelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Spelersmakelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl