Opleiding tot Pomphouder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Small Business en Retail Management
VooropleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo

Opleiding pomphouder

De Hbo-opleiding Small business en Retail management is uitermate geschikt voor mensen die een eigen bedrijf willen starten, of willen werken als bedrijfsleider. De Hbo-opleiding Small business en Retail management is gericht op kleine bedrijven, zoals winkelbedrijven en eventueel pompstations. Management speelt tijdens deze opleiding een grote rol, zodat je als ondernemer of als bedrijfsleider een goede kans maakt. Tijdens de opleiding is er onder meer aandacht voor de vakken economie, Engels, recht, bedrijfseconomie, marketing, bedrijfsadministratie en natuurlijk organisatiekunde. Daarnaast zijn er natuurlijk andere opleidingen denkbaar die ook gevolgd kunnen worden, zoals de Hbo-opleiding commerciële economie en de Hbo-opleiding bedrijfskunde (MER). Welke opleiding het beste bij iemand past is natuurlijk erg persoonlijk en kan per persoon verschillen. Het is wel zo dat de Hbo-opleiding Small business en Retail management de meest geschikte opleiding is voor toekomstig zelfstandig ondernemers. Belangrijke woorden tijdens deze opleiding zijn retailmarketing, sales, marketingcommunicatie, marktonderzoek, consumentengedrag en storemanagement.

Opleidingsduur en niveau pomphouder

De Hbo-opleiding Small business en Retail management zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is geen bijzonder moeilijke opleiding te noemen. Wel is het belangrijk dat je over doorzettingsvermogen beschikt en goed zelfstandig kunt werken. Deze opleiding is uitermate geschikt voor aanstaande ondernemers. Wanneer je dit niet bent of wilt worden kan je wellicht beter een andere opleiding kiezen.

Vervolgopleidingen pomphouder

Na de Hbo-opleiding commerciële economie is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding pomphouder

De meeste scholen verwachten minimaal een havo-, vwo- of Mbo-diploma niveau vier, voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Small business en Retail management. Wanneer je beschikt over een havo- of vwo-diploma kunnen er bijzondere eisen zijn qua vakkenpakket.

Mijnzzp.nl