Pomphouder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Pomphouder?

Een pomphouder is een exploitant van een of meerdere tankstations. Een andere benaming voor pomphouder is ook wel pompexploitant. De kerntaak van een pomphouder is het verkopen van brandstof aan automobilisten. Daarnaast bieden de meeste pomphouders andere diensten aan, zoals het verkopen van etenswaren, snoepgoed en mobiliteits- gebonden producten. Mobiliteits- gebonden producten zijn bijvoorbeeld motorolie, koelvloeistof, schoonmaakartikelen en lampjes. De meeste pomphouders zijn tegenwoordig sterk afhankelijk van de shop om extra inkomsten te genereren. Het is denkbaar dat een pomphouder een gecombineerd bedrijf heeft, waarbinnen ook auto's verkocht en gerepareerd worden. In dat geval is een pomphouder ook aan te merken als garagehouder. Het beroep pomphouder moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er tegenwoordig verschillende pompstations zijn, die in sommige gevallen ook onbemand zijn. Binnen onbemande pompstations zal er geen andere service aangeboden worden dan het kunnen tanken. De klassieke pompstations bieden in de meeste gevallen wel verschillende diensten aan naast het tanken. Denk bijvoorbeeld ook aan de bekende autowasstraten, die vaak te vinden zijn bij een pompstation. Het beroep pomphouder is aan te merken als lastig beroep, omdat er veel concurrentie is onder de pomphouders. Het aanbieden van extra service is daarom in de meeste gevallen belangrijk. Zo worden de shops binnen pompstations steeds uitgebreider en bieden pomphouders verschillende diensten aan. Ook komen er steeds meer zelfbedieningspompen bij en wordt hiermee bespaard op de personeelskosten. Bij dit soort pompstations kunnen klanten automatisch betalen met hun pinpas aan de pomp. De marktleider van tankstations in Nederland is Shell, dat de meeste tankstations bezit. Ook bestaan er zogenaamde witte pompen, die merkloos zijn. Witte pompen zijn goedkoper dan de bekende merken.

Lees verder...

Opleiding tot Pomphouder

Welke opleiding is nodig om Pomphouder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Pomphouder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Pomphouder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pomphouder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl