Opleiding tot Lakei

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Mbo-opleiding lakei

Er bestaan geen gerichte opleidingen voor het beroep lakei. Wie als lakei wil werken kan het beste kiezen voor een Mbo-opleiding richting de horeca, zoals de Mbo-opleiding manager/ondernemer. Deze brede opleiding zal je alles leren wat te maken heeft met de horeca, zoals goed gastheerschap, wijnkennis, voeding- en dieetleer en natuurlijk managementvaardigheden. Als lakei staat dienstbaarheid hoog aangeschreven, maar een lakei moet over een bredere kennis beschikken dan alleen dienstbaarheid of goed gastheerschap. Tijdens de Mbo-opleiding manager/ondernemer zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen. De stage periode kan bij verschillende soorten bedrijven binnen de horeca doorlopen worden zoals hotels, restaurants, recreatieparken en bijvoorbeeld cafés.

Opleidingsduur en niveau lakei

De Mbo-opleiding manager/ondernemer zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen lakei

Na het afronden van de Mbo-opleiding manager/ondernemer op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding hoger hotelonderwijs.

Vooropleiding lakei

De meeste scholen verwachten minimaal een gerichte Mbo-opleiding op niveau twee of drie voordat je in aanmerking komt voor de Mbo-opleiding manager/ondernemer op niveau vier. Een gerichte vooropleiding kan de Mbo-opleiding kok zijn op niveau twee. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Mijnzzp.nl