Opleiding tot Hoedenmaker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFashion & Textile Technologies (Hbo)
VervolgopleidingVormgeving (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker)

Wie een passende opleiding zoekt als hoedenmaker kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker), binnen de sector mode & textiel. De Mbo-opleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker) is een uitstroomrichting van de opleiding creatief vakmanschap, die meerdere uitstroomrichtingen kent. Tijdens deze Mbo-opleiding leer je alles wat te maken heeft met hoeden maken, zoals het leren ontwerpen, leren tekenen en textielkennis. De meeste moderne hoedenmakers werken tegenwoordig met de computer om ontwerpen te kunnen maken en uit te werken. Naast de vakinhoudelijke vakken is er tijdens deze opleiding aandacht voor algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, beroepsvorming en ondernemersvaardigheden. Dit omdat de meeste hoedenmakers werken als zelfstandig ondernemer. Ondanks dat je tijdens deze opleiding de meeste tijd zal doorbrengen op school zal je ook regelmatig stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals bij een hoedenatelier of confectiebedrijf.

Opleidingsduur en niveau creatief vakmanschap (hoedenmaker)

De Mbo-opleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker) zal over het algemeen maximaal vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen creatief vakmanschap (hoedenmaker)

Na het afronden van de Mbo-opleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker) op niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding vormgeving of een andere Hbo-opleiding aan de Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Vooropleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker)

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding creatief vakmanschap (hoedenmaker).

Mijnzzp.nl