Hoedenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hoedenmaker?

Een hoedenmaker is een modeontwerper en stylist, die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en maken van hoeden. Naast het ontwerpen van hoeden is het denkbaar dat een hoedenmaker petten of mutsen zal ontwerpen. Een hoedenmaker kan zelfstandig ontwerpen maken of in opdracht werkzaam zijn. De meeste mensen die tegenwoordig een hoed of pet dragen doen dit alleen voor een speciale gelegenheid. In het verleden waren hoeden dagelijks te zien in het straatbeeld. De meeste mensen die vroeger een hoed droegen, waren mensen op stand. Enkele bekende modellen hoeden zijn de bolhoed, deukhoed, hoge hoed en de dophoed. Tegenwoordig zal het beroep hoedenmaker in veel gevallen betrekking hebben op modeontwerpers, die zich richten op het ontwerpen en maken van bijzondere hoeden en andere hoofddeksels. Een hoed of andere soorten hoofddeksel is een bijzondere aanvulling op kleding, zoals een maatpak of jurk. Vanzelfsprekend dragen de meeste mensen niet alleen een hoofddeksel vanwege de mode. Een hoed heeft ook een functionele functie, zoals het tegenhouden van regen of zonneschijn. Zoals eerder omschreven dragen de meeste mensen tegenwoordig alleen nog een hoed of pet voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft of andere gelegenheid. De meeste hoedendragers van tegenwoordig willen een uniek en bijzonder model, die niemand anders heeft, en worden betrokken bij de ontwerpfase. Mensen die een bijzondere hoed of ander hoofddeksel dragen zullen in de meeste gevallen ook bijpassende kleding dragen, zodat het totaalplaatje klopt. Hoedenmakers moeten aangemerkt worden als creatief vakman, waarbinnen materiaalkennis, ambacht en styling op de juiste manier gecombineerd moeten worden. Een hoedenmaker heeft verder niet te maken met industriëlen hoeden, omdat dit soort hoeden meestal gemaakt wordt door buitenlandse fabrikanten. Het is denkbaar dat een hoedenmaker ook andere kledingstukken maakt.

Lees verder...

Opleiding tot Hoedenmaker

Welke opleiding is nodig om Hoedenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Hoedenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Hoedenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hoedenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl