Team Mijnzzp

Werkruimte kantoor

We leven in een tijd waarin alles draait om de werknemer. Bedrijven doen er alles aan om hun personeel zo goed mogelijk te laten presteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je personeel prettig kan werken? Een goed ingerichte werkomgeving speelt hierbij in ieder geval een belangrijke rol. Een prettige werkomgeving zorgt ervoor dat mensen meer gemotiveerd raken en ook beter presteren. Ook voor zzp'ers is het erg belangrijk om een prettige werkomgeving te creëren. Je bent namelijk vaak alleen aan het werk en dan is een fijne plek om te werken extra belangrijk. Maar wat maakt nu eigenlijk een prettige werkomgeving?

Er zijn veel zzp'ers die op verschillende plekken werken. Of dit nu thuis is, in een koffiezaak of op een andere plek. Wanneer je ergens anders werkt, is het fijn om toch even wat rust te kunnen vinden. Een prettige werkomgeving zorgt ervoor dat je je minder snel gestrest voelt en dat je beter kunt werken. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat jouw werkomgeving prettig is:

  • Zorg voor goede verlichting: Wanneer alles donker is, maakt dit je sneller gestrest. Zorg dus voor een goede verlichting in jouw werkomgeving. Hierdoor hebben ook je ogen minder last van het werk.
  • Zorg voor een rustige plek: Een prettige werkomgeving is niet alleen een fijne plek om te werken, maar ook een rustige plek. Dit betekent dat er geen harde geluiden zijn en dat er geen lastige mensen rondlopen. Het is belangrijk om afleiding te voorkomen.
  • Zorg voor een nette plek: Een nette werkomgeving is ook prettig om in te werken. Dit betekent dat alles opgeruimd is en niet rondslingert. Opgeruimde werkomgevingen zorgen ervoor dat je sneller kunt werken en ook minder fouten maakt.
  • Zorg voor voldoende ruimte: Wanneer je ergens werkt waar het heel druk is, kan dit je ook sneller gestrest maken. Zorg daarom voor voldoende ruimte in jouw werkomgeving. Hierdoor heb je minder last van andere mensen en kun je je beter concentreren.
  • Zorg voor voldoende planten: Planten in jouw werkomgeving zorgen ervoor dat je beter kunt werken. Planten hebben een rustgevende werking en zorgen ervoor dat je beter kunt ontspannen.

Denk als zzp'er ook aan de juiste kantoormeubelen. Een ergonomische bureaustoel is hierbij bijvoorbeeld belangrijk. De juiste kantoormeubels voorkomen lichamelijke klachten. Dit is natuurlijk prettig, maar ook belangrijk voor je werkomgeving. Het is overigens ook belangrijk dat de temperatuur in jouw werkomgeving prettig is. Wanneer het heel warm of heel koud is, kan dit je concentratie verminderen.

Werken in een stimulerende werkomgeving

Een stimulerende werkomgeving zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en ook beter gaat presteren. Dit is natuurlijk prettig, maar ook belangrijk voor het bedrijf waar je voor werkt. Het is niet voor niets dat grote bedrijven in veel gevallen verschillende faciliteiten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een fitnessruimte, pingpongtafels en aan geluiddichte cabines.

Dit zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat je prettiger gaat werken en ook beter gaat presteren. Het is overigens niet alleen belangrijk voor bedrijven, maar ook voor zzp'ers om in een stimulerende werkomgeving te werken. Wanneer je als zzp'er aan het werk bent, is het fijn om af en toe wat afleiding te hebben. Dit kan ervoor zorgen dat je beter kunt ontspannen en ook weer beter gaat presteren.

Mijnzzp.nl