Team Mijnzzp

Man die ziek is

Je hebt het niet altijd zelf in de hand om ziekte te voorkomen, maar je hebt wel invloed op het creëren van een gezonde werkomgeving voor jezelf. Denk alleen al maar aan je werkplek als je thuis als zzp'er werkt. Dan is het belangrijk om je thuiswerkplek op een goede manier in te richten. Zo heb je als zzp'er ook invloed op je werkomgeving als je op locatie werkt. Bekijk daarom onderstaande tips om een gezonde werkomgeving te realiseren.

Inhoudsopgave
Zet planten neer
Ergonomisch meubilair
Beweeg voldoende

Zet planten neer

Een hele simpele tip voor een gezonde werkomgeving is het neerzetten van planten. Er zijn verschillende soorten planten die perfect zijn als kantoorplant. Die kan je op je werkplek thuis of op kantoor neerzetten. Het voordeel is namelijk dat deze planten zuurstof afgeven en dat verbetert het binnenklimaat. In het verlengde daarvan is het eveneens aan te raden om verder aandacht te besteden aan het binnenklimaat. Bijvoorbeeld door een luchtbevochtiger neer te zetten als de lucht te droog is. Het is eveneens belangrijk om voor een goede ventilatie te zorgen en de temperatuur in de binnenruimte niet te hoog of te laag te laten zijn.

Ergonomisch meubilair

Het is belangrijk om ergonomisch kantoormeubilair te gebruiken als je de hele dag op een bureaustoel zit. De kans is anders groot dat er op den duur lichamelijke klachten ontstaan. Zo zijn er ook er ergonomische kappersstoelen verkrijgbaar als je als zzp'er een kapperszaak hebt. Kijk daarom naar wat er voor jouw werkzaamheden beschikbaar is op het gebied van ergonomisch meubilair.

Beweeg voldoende

Het is altijd aan te raden om gedurende een werkdag voldoende te bewegen. Een gezonde werkomgeving vormt de basis, maar je hebt ook beweging nodig. Dat kan buiten de deur door even een wandeling te maken, maar het is eveneens mogelijk om oefeningen op de werkplek te doen. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het gebruikmaken van een zitbal om oefeningen te doen of om op te gaan zitten ter afwisseling van een bureaustoel. Sta tussen de werkzaamheden door ook gewoon even vaker op om even heen en weer te lopen.

Mijnzzp.nl