Team Mijnzzp

Werknemer

Ben je van plan om als zzp'er personeel aan te nemen? Dan komen er meerdere regelzaken en verplichtingen bij kijken. Je bent als werkgever bijvoorbeeld verplicht om 70% tot 100% van het loon door te betalen bij ziekte van je personeel. Het is altijd mogelijk dat een werknemer te maken krijgt met ziekte of met een ongeval, waardoor deze een langere tijd niet kan werken. Dat kost je als werkgever veel geld. Er is echter een oplossing voor beschikbaar door je als werkgever door een verzekering voor loondoorbetaling bij ziekte af te sluiten.

Inhoudsopgave
Verzuimverzekering
Verschillende verzuimverzekeringen
Hoogte van de premie

Verzuimverzekering

Het is mogelijk een verzuimverzekering af te sluiten. Mocht er dan sprake zijn van ziekteverzuim dan ontvang je een vergoeding van de verzekeraar om het loon door te betalen. Een ander voordeel is dat de verzekeraar ook in andere diensten voorziet op het gebied van verzuim. Bijvoorbeeld om ziekteverzuim binnen je bedrijf te voorkomen en om ondersteuning te bieden bij re-integratie van werknemers. Een verzuimverzekering voorkomt dat je als zzp'er met te grote financiële lasten te maken krijgt als medewerkers ziek worden.

Verschillende verzuimverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzuimverzekeringen om een keuze uit te maken. Zo is er de conventionele verzekering. Hierbij wordt de premie berekend aan de hand van het gemiddelde ziekteverzuim binnen je bedrijf. Daarbij is er sprake van een aantal wachtdagen dat vooraf is overeengekomen en je het risico zelf draagt. Een andere vorm is de stop-loss verzekering, waarbij je als werkgever voor een bepaald bedrag een eigen risico hebt. Daarbij zijn de verzuimkosten die daarboven komen verzekerd.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie van de verzuimverzekering is van diverse factoren afhankelijk. De gekozen vorm van verzekering speelt een rol net als de hoogte van het eigen risico. Ook het ziekteverzuim binnen het bedrijf is een factor net als het verzuim in de bedrijfsbranche. Zo is de leeftijd en opbouw daarvan binnen je bedrijf eveneens nog een factor. Verzekeraars bieden verder allerlei opties als het gaat om wachtdagen. De premie is lager naarmate het aantal wachtdagen die je voor eigen risico neemt groter is.

Boekhouding doen zzp

Tip: ga je binnenkort starten als zzp'er?

Als zzp'er is het belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier op te zetten. De meeste zzp'ers doen dit door middel van boekhoudsoftware. Dit werkt tegenwoordig vrij eenvoudig.

Mijnzzp.nl