Team Mijnzzp

Kantoorstijl

Heb je een dienst als zzp'er waarbij je klanten in een kantoor ontvangt dan is het zeker belangrijk om op de kantoorstijl te letten. De inrichting van je kantoor laat namelijk veel zien over je bedrijf. Een kantoor bij een schroothandel is wat dat betreft vaker rommelig dan wanneer je als financieel adviseur een kantoor hebt. Bij de inrichting van het kantoor van je bedrijf is dan ook rekening te houden met de kantoorstijl.

Inhoudsopgave
Moderne kantoorstijl
Klassieke kantoorstijl
Industriële kantoorstijl

Moderne kantoorstijl

Een moderne kantoorstijl kenmerkt zich door een strakke inrichting en een lichte ruimte. Bij de keuze voor kantoormeubelen is het mogelijk om bijvoorbeeld een designbureau en designbureaustoel aan te schaffen. Een moderne kantoorstijl laat zien dat je geordend bent en met de tijd meegaat. Er is nog een persoonlijke draai aan te geven door bijvoorbeeld een origineel meubelstuk of kunstwerk te plaatsen. Een fel gekleurd oranje beeld in een strak kantoor zegt bijvoorbeeld ook dat je oog hebt voor detail.

Klassieke kantoorstijl

Bij de keuze voor een klassieke kantoorstijl is er sprake van teruggrijpen naar oude waarden van het verleden. Dat betekent niet dat je ouderwets bent, maar wel waarde hecht aan normen en waarden. Bovendien straalt een klassieke kantoorstijl exclusiviteit uit en wekt deze stijl vertrouwen bij de klanten die binnenkomen. Het is bovendien een typisch voorbeeld van een kantoorstijl, waarin een dienstverlenend karakter centraal staat. Verder is er ook nog sprake van een professionele en gezaghebbende uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan toepassen van een mooie visgraatvloer.

Industriële kantoorstijl

De industriële kantoorstijl is nog altijd ongekend populair en zowel terug te zien in kantoortuinen als in kleinere kantoren. Bij de keuze voor een industriële kantoorstijl laat je zien dat er sprake is van een jong en dynamisch bedrijf. Deze uitstraling betekent ook dat klanten verwachten dat je snel en efficiënt handelt.

Uiteraard is er afhankelijk van de branche waarin je zzp'er bent ook nog een originele draai aan te geven. Bijvoorbeeld door van niet alledaags kantoormeubilair gebruik te maken en creatieve blikvangers in je kantoor te plaatsen. Wil jij voor je bedrijf een bepaalde uitstraling realiseren dan is het zeker aan te raden om met de kantoorstijl rekening te houden.

Lees ook: Werken in bedrijfsverzamelgebouw: de voordelen

Mijnzzp.nl