Team Mijnzzp

Bureau

Ben je een zzp'er die veel achter het bureau zit? In dat geval is het extra belangrijk om een goede bureaustoel aan te schaffen. Je brengt een lange tijd door in dezelfde houding en dat heeft nogal eens lichamelijke klachten tot gevolg. Bijvoorbeeld een pijnlijke rug of vervelende nekklachten. Herken jij je daarin, dan is het tijd om te kijken of je bureaustoel wel geschikt is om lange tijd op door te brengen. Zo niet, investeer dan in een goede bureaustoel. Het is erg belangrijk om gebruik te maken van een comfortabele bureaustoel om lichamelijke problemen te voorkomen.

Inhoudsopgave
Comfortabele zitting
Korte armleuningen
Bolling in de rugleuning

Comfortabele zitting

Een van de belangrijke aspecten van een goede bureaustoel is een comfortabele zitting. De zitting dient genoeg ruimte te bieden met een juiste lengte. Zo dient er tussen de zitting en de onderbenen ongeveer vier centimeter ruimte over te blijven. Op deze manier knellen je benen niet af. Ook dient de zitting in hoogte verstelbaar te zijn. Het is namelijk belangrijk dat je benen een hoek van negentig graden kunnen maken. Dat voorkomt dat de bloedvaten in je benen worden afgekneld. Overigens is het mogelijk een voetenbankje te gebruiken als je de voeten niet plat op de grond kunt zetten.

Korte armleuningen

Bij het kopen van een bureaustoel kijken de meeste mensen ook naar het ontwerp. Dan staat de bureaustoel prachtig in het interieur van je bedrijf, maar loop je tegen een praktisch probleem aan. Bijvoorbeeld dat de armleuningen vastzitten en niet in te stellen zijn. Het is dan vaak niet mogelijk om je bureaustoel op de juiste manier te positioneren ten opzichte van het bureau. De armleuningen kunnen dan namelijk tegen het bureaublad aankomen, zodat je te veraf zit. Bij korte armleuningen die verstelbaar zijn heb je dat probleem niet.

Bolling in de rugleuning

Een ander belangrijk kenmerk van een goede bureaustoel is de rugleuning met een bolling ofwel lendensteun. Als de rugleuning je het gevoel geeft rechtop te moeten zitten, is dat een goed teken. Heb je op dit moment lichamelijke klachten aan je rug of nek dan is het aan te raden om een goede bureaustoel aan te schaffen. Let daarbij op bovengenoemde punten en kijk of er sprake is van een ergonomisch ontwerp.

Mijnzzp.nl