Team Mijnzzp

Kantoorruimte inrichten

De meeste zzp'ers zijn werkzaam binnen de zakelijke dienstverlening. Dit zijn bijna allemaal zzp'ers die een groot deel van de werkdag zittend doorbrengen. Als je dan toch zoveel tijd doorbrengt op kantoor, is het toch logisch dat je ervoor kiest om ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen? Toch gaat het in de praktijk vaak anders. De meeste zzp'ers kiezen voor de goedkoopste optie of werken vanuit huis, waardoor ze niet investeren in goede kantoormeubelen. Dit is echter geen slimme zet, want de juiste ergonomische kantoormeubelen zorgen ervoor dat je minder last krijgt van fysieke klachten.

Een goede bureaustoel kan bijvoorbeeld het verschil maken tussen een productieve werkdag en een dag waarop je constant last hebt van je rug. Ook verstelbare bureaubladen en de positie van werkapparatuur maken hiervan een belangrijk onderdeel uit. Het is dan ook zeker de moeite waard om in goede kantoormeubelen te investeren! Ook wanneer je als zzp'er thuiswerkt, is het verstandig om hierin te investeren. Zo zorg je ervoor dat je minder last krijgt van fysieke klachten en meer uit je werkdag haalt!

Kantoor inrichten als zzp'er

Als zzp'er is het niet alleen belangrijk om te kiezen voor een ergonomische kantoorinrichting. Ook het werkklimaat en de verlichting zijn belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Zo zorgt een goede verlichting ervoor dat je minder snel last krijgt van hoofdpijn en vermoeidheid. Ook het werkklimaat is van belang. Als je bijvoorbeeld in een koude of vochtige ruimte werkt, kan dit leiden tot gezondheidsklachten. Zorg er dan ook voor dat je kantoor op de juiste temperatuur staat en dat er voldoende ventilatie is.

Werken in een bedrijfsverzamelgebouw

Er zijn ook redelijk veel zzp'ers die werken vanuit een bedrijfsverzamelgebouw. In dat geval kan het ook belangrijk zijn om op de kantoor akoestiek te letten. Slechte kantoor akoestiek kan namelijk leiden tot een verminderde concentratie en productiviteit. Zorg er dan ook voor dat je kantoor voldoende geluidsisolatie heeft, zodat je je optimaal kan concentreren op je werk!

Mijnzzp.nl