Team Mijnzzp

Gezondheid ondernemer

Het is als zzp'er niet alleen belangrijk om een gezond bedrijf te hebben, maar ook zelf gezond te zijn. Bij bedrijven met werknemers is er steeds meer aandacht voor lichaam en geest, maar als zzp'er moet je daar zelf mee aan de slag gaan. Het is niet moeilijk om je gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden, maar levert wel voordelen op. Zo krijg je door gezond te leven en te werken meer energie en dat verhoogt de productiviteit en effectiviteit.

Inhoudsopgave
Meer bewegen
Gezonde voeding

Meer bewegen

Er zijn veel zzp'ers die de dag doorkomen zonder al te veel te bewegen. Denk maar aan allerlei werkzaamheden die achter de computer worden uitgevoerd. Het is voor deze ondernemers extra belangrijk om meer te gaan bewegen. Extra beweging zorgt voor een betere conditie met allerlei gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloedcirculatie, waardoor er minder kans bestaat op hart- en vaatziekten en waardoor je minder snel kans loopt op het ontwikkelen van diabetes 2.

Meer bewegen is eenvoudig in te passen door bijvoorbeeld de lunchpauze wandelend door te brengen. Of door op de fiets naar een afspraak te gaan in plaats van met de auto. Uiteraard is het nog beter om meer te gaan bewegen door een aantal keren te sporten in de week. Het is verder aan te raden om een goed evenwicht te vinden tussen je bedrijf en privé, waarbij ontspanning noodzakelijk is.

Gezonde voeding

Elke ondernemer is gebaat bij een goede gezondheid en een optimale conditie van lichaam en geest. Een gezond voedingspatroon maakt daar dan ook onderdeel van uit. Zo is het belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen met 400 gram groente per dag en twee stuks fruit. Daarbij is het ideaal als het mogelijk is om zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten en vlees een keer te laten staan. Het is verder verstandig om te stoppen met roken en om alcohol zoveel mogelijk over te slaan. Begin de dag ook goed door een stevig ontbijt te nemen, want daarmee doe je energie op en het zorgt ervoor dat je later op de dag minder gaat snacken.

Mijnzzp.nl