Team Mijnzzp

Nieuwe backlinks zoeken

Wil je meer bezoekers naar je website trekken? Dan is het belangrijk om voldoende goede backlinks te verkrijgen om de autoriteit te verhogen. Zo kun je onder andere aan de slag met artikelmarketing, linkbuilding en social media. Dit zijn allemaal effectieve manieren om aan waardevolle backlinks te komen voor jouw website of webshop. Voor het verhogen van de autoriteit van je website is het namelijk belangrijk dat er voldoende backlinks naar jouw site toegevoegd worden. Maar hoe doe je dat precies?

Zoals de meeste webmasters wel weten, is linkbuilding een belangrijke ranking factor voor zoekmachines. Een goede strategie kan ervoor zorgen dat je website of webshop hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Dit betekent meer bezoekers en uiteindelijk ook meer omzet. Maar let wel op: niet alle backlinks zijn even waardevol. Zoekmachines houden bijvoorbeeld rekening met de kwaliteit van een link, maar ook met de relevantie ervan. Daarom is het belangrijk om je tijd te nemen bij het uitzoeken van de juiste manieren om backlinks te verkrijgen voor jouw website of webshop.

Inhoudsopgave
Websites zoeken voor artikelmarketing
Linkbuilding via social media
Ga alleen voor waardevolle backlinks
Zoek naar partners voor een samenwerking
Vergeet niet de gratis opties voor backlinks

Websites zoeken voor artikelmarketing

Artikelmarketing is een effectieve methode voor het verkrijgen van meer backlinks. Dit houdt in dat je een goed geschreven en relevant artikel plaatst op een andere website of blog. Er zijn verschillende bemiddelaars te vinden die je kunnen helpen met het plaatsen van jouw artikel op andere websites. Dit is echter niet de enige manier om aan interessante backlinks te komen.

Linkbuilding via social media

Social media is een effectieve manier om aan backlinks te komen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je regelmatig relevante en interessante content plaatst op social media kanalen als Twitter, Facebook of LinkedIn. Vergeten wordt vaak dat ook een simpele link naar je website of webshop in een social media post al waardevol is. Wel betreft dit meestal zogenaamde nofollow backlinks.

Er zijn veel blogs, startpagina's en websites te vinden die alleen opgericht zijn om backlinks te verkopen. Soms zijn deze links waardevol, maar vaak niet. Het is dus belangrijk om je tijd te nemen bij het uitzoeken van de juiste websites en blogs voor jouw linkbuilding strategie. Zo kom je alleen aan de beste backlinks die echt bijdragen aan jouw website of webshop. Met andere woorden moet het gaan om websites met echte bezoekers en relevante inhoud.

Het verkrijgen van nieuwe backlinks is niet altijd even eenvoudig, maar wel heel belangrijk. De meeste websitebeheerders weten dit en doen er dan ook alles aan om voldoende goede backlinks naar hun site toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van relevante en interessante artikelen, maar ook door het versturen van persberichten of door het toepassen van linkbuilding via social media. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om aan goede backlinks te komen. Je hoeft alleen maar even te weten waar je moet zoeken!

Zoek naar partners voor een samenwerking

Het zoeken naar nieuwe partners voor een samenwerking is vaak een effectieve manier om aan interessante backlinks te komen. Zoek bijvoorbeeld naar bedrijven of organisaties die gerelateerd zijn aan jouw website of webshop en neem contact op met deze bedrijven. Samenwerkingen kunnen tegenwoordig in allerlei vormen plaatsvinden, dus er zijn genoeg mogelijkheden. De meeste marketingsbedrijven werken bijvoorbeeld ook samen met online uitgevers, dus er is altijd wel een mogelijkheid om een interessante samenwerking aan te gaan. Het vinden van goede content websites kan overigens wel een uitdaging zijn.

Er zijn ook veel interessante bedrijvengidsen te vinden waar je gratis jouw bedrijf of website aan kunt melden. Dit is een simpele, maar effectieve manier om aan nieuwe backlinks te komen. Het enige wat je hoeft te doen is even de tijd te nemen om de verschillende bedrijvengidsen te bekijken en jouw website aan te melden. Er zijn veel bedrijvengidsen beschikbaar, dus je hebt genoeg opties. Kies wel altijd voor een bedrijvengids met relevante en interessante inhoud, zodat de link ook echt waarde toevoegt aan jouw website of webshop. 

Mijnzzp.nl