Team Mijnzzp

Sterke backlinks

Linkbuilding is een onderdeel van SEO en belangrijk om je ranking in Google een boost te geven. Door links van je eigen website op andere websites te laten plaatsen, stijgt je autoriteit. Dit geldt wel alleen als de websites waar de links komen te staan relevant zijn. Bovendien heeft de backlink extra waarde als de betreffende website zelf ook een hoge autoriteit heeft. Er zijn voor het creëren van sterke backlinks verschillende opties te onderscheiden. Naast links op de homepage van andere websites is het ook mogelijk om je te richten op blog links of op links op startpagina’s.

Backlinks op homepages

Er zijn meerdere voordelen als je backlinks op homepages realiseert. De linkwaarde is in dat geval namelijk groot, waarbij er aan jouw website autoriteit wordt toegekend. Bovendien is er het voordeel dat een dergelijke backlink extra veel zichtbaarheid creëert. Een krachtige backlink op een homepage van een andere website zorgt er verder voor dat je meer bezoekers mag verwachten. Naast dat het goed is voor de zoekmachine optimalisatie is een homepage backlink eveneens perfect om extra bezoekers naar je website te krijgen.

Backlinks op blogs

Backlinks op blogs zijn waardevol als de inhoud relevant is voor jouw bedrijf. Het is wat dat betreft aan te raden om op zoek te gaan naar blogs in je eigen branche. Daarbij heb je de mogelijkheid om zelf een uitgebreid artikel te schrijven met een backlink en deze op een populaire blog te laten plaatsen. Een voordeel van backlinks op blogs is dat deze links blijven bestaan. Via de blogs krijg je extra bezoekers binnen op je website en je verbetert er meteen ook de SEO mee.

Backlinks op startpagina’s

Backlinks op startpagina’s lijken vaak wat minder waardevol te zijn, maar toch is het ideaal om deze te koppelen aan je link netwerk. Het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar startpagina’s. Het komt namelijk ook voor dat de startpagina’s zelf totaal geen autoriteit hebben. Wat dat betreft zijn de backlinks op homepages en op blogs van meer waarde dan links op een van de vele honderden startpagina’s.

Mijnzzp.nl