Team Mijnzzp

Financiele zaken

Ben je van plan om binnenkort met een onderneming van start te gaan, dan zijn er een aantal financiële zaken die aandacht verdienen. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden, zodat je als starter meer kans hebt om met je bedrijf te slagen. Je komt als startende ondernemer bijvoorbeeld voor verschillende keuzes te staan. Heb je bijvoorbeeld financiering nodig of wil je een bedrijfsauto aanschaffen? Deze keuzes hebben invloed op de financiële situatie van je bedrijf, zoals ook het vaststellen van tarieven of prijzen.

Inhoudsopgave
Financiële begroting
Prijs of tarief vaststellen
Boekhoudprogramma voor de administratie

Financiële begroting

Het is altijd praktisch om een ondernemingsplan te maken, maar het is in elk geval belangrijk om een financiële begroting te maken. Het financiële plan voor het starten van je bedrijf geeft je namelijk een goed inzicht in wat je nodig hebt. Bovendien houd je door het inzicht meer grip en controle over de geldzaken voor je onderneming. Bij het maken van een financiële begroting is het eveneens van belang om aandacht te besteden aan de kosten voor bedrijfsverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Prijs of tarief vaststellen

Bij het vaststellen van een prijs voor producten of tarief voor werkzaamheden, is het belangrijk om rekening te houden met het bedrag dat je netto eraan overhoudt. Daarom is het van belang om in te schatten wat de kosten zijn. Het is ook handig om te kijken wat concurrerende bedrijven voor prijzen of tarieven hanteren. Zo prijs jij jezelf niet bij voorbaat met een hoge prijs al uit de markt.

Boekhoudprogramma voor de administratie

De financiële zaken krijgen vorm bij het starten van je bedrijf door alle uitgaven en kosten bij te houden in een administratie. Het helpt daarbij als je als startende ondernemer een boekhoudprogramma uitkiest dat bij je bedrijfsactiviteiten past. Er zijn bijvoorbeeld speciale boekhoudpakketten beschikbaar voor ondernemers met een eenmanszaak. Het voordeel van een afgestemd boekhoudprogramma is dat deze volledig aan je bedrijfsactiviteiten tegemoetkomt. Dit maakt het bovendien simpel om de administratie als startende ondernemer zelf bij te houden. Bovendien is het boekhoudpakket te gebruiken om offertes te maken en om facturen te versturen.

Mijnzzp.nl