Team Mijnzzp

Gratis reclame

Het is belangrijk dat je bedrijf bekendheid krijgt en daar zijn verschillende middelen voor in te zetten. Een populaire manier is het online adverteren, maar daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Er zijn echter ook allerlei opties om je bedrijf gratis online te promoten. Zo zijn er ook mogelijkheden om dat offline te doen. Voor de meeste startende ondernemers is het vooral belangrijk om aan de naamsbekendheid te werken. Ontdek hier een aantal tips om je onderneming online beter zichtbaar te maken met gratis promotie.

Inhoudsopgave
Zet social media in
Wees actief op fora
Schrijf blogs

Zet social media in

Social media is een van de kanalen die gratis te gebruiken zijn. Heb je voor je bedrijf nog geen account op Instagram, Facebook, Twitter en YouTube? Of ben je daar niet echt actief op? Dat is een gemiste kans, want met al deze kanalen of een deel ervan heb je de mogelijkheid om je bedrijf gratis te promoten. Het is wel nodig om regelmatig actief te zijn om volgers te krijgen en te houden. Op zakelijk gebied is het ook nog interessant om LinkedIn in te zetten om je bedrijf gratis online te promoten.

Wees actief op fora

Heb je een uitgebreide expertise binnen het vakgebied op je bedrijf? Er zijn allerlei fora met een specifiek thema. Bijvoorbeeld fora voor liefhebbers van sportvissen net als fora voor klussers. Kijk welke fora er zijn en deel je expertise op deze fora om je bedrijf meer bekendheid te geven. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld onder blogs reacties te geven als ondernemer. Overigens is het niet altijd toegestaan om op fora en bij reacties een link naar je website op te nemen. Kijk daar altijd dan ook eerst even naar de voorwaarden.

Schrijf blogs

Het is altijd interessant om een eigen blog aan je website te koppelen. Dat biedt de gelegenheid om je expertise te tonen en je website te laten uitgroeien tot autoriteit. Bovendien is het eveneens mogelijk om gastblogs te schrijven met daarin een link naar je bedrijfswebsite. Dat levert extra bekendheid op en is ook nog eens goed voor de zoekmachineoptimalisatie. Heb je een nieuw product of dienst dan is het ook nog mogelijk om een persbericht te schrijven en te doen uitgaan.

Mijnzzp.nl