Team Mijnzzp

Markt

Droom je er wel eens van om een eigen bedrijf te beginnen en zelf alle touwtjes in handen te hebben? Het ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd, hoewel er toch iedere week een paar duizend mensen zich bij de KVK inschrijven. Een aantal daarvan stopt er alweer snel mee en dat komt omdat er bij een eigen bedrijf toch meer komt kijken dan je vooraf wellicht denkt.

Meer dan fulltime werken

Als je een bedrijf start dan ben je daar veel tijd mee kwijt. Veel meer tijd dan het gemiddelde aantal uren in loondienst. Je bent vooral in het begin 24/7 met je onderneming bezig om je bedrijf succesvol van de grond te krijgen. Je werk stopt namelijk niet en dat betekent dat je ook vaak in de avonduren en in het weekend nog bezig bent met je bedrijf. Heb je bovendien al aan vrije dagen gedacht of aan je vakantie? In loondienst staan het aantal dagen vast en zijn er de nationale feestdagen, waarop je vrij hebt. Als startende ondernemer is dat niet zo vanzelfsprekend. Het is niet voor niets dat er zzp-ers zijn die te veel stress hebben. Ben jij bereid om alles te geven voor je bedrijf dan is het belangrijk om jezelf wel in acht te nemen.

Achter je geld aan gaan

In loondienst komt het loon iedere maand automatisch op je bankrekening, maar dat is als je zzp-er bent niet het geval. Je krijgt dan ook vroeg of laat te maken met klanten die te laat betalen. Je moet dan ook strak erop zitten om te voorkomen dat je met je bedrijf zelf in de financiële problemen komt. Daarom is het aan te raden om een strak beleid te voeren met duidelijke voorwaarden aangaande de betalingen. Blijft een betaling uit? Neem dan direct actie en stuur een herinnering en daarna direct een aanmaning als er nog niet wordt betaald. Het is heel vervelend om achter je eigen geld aan te gaan, maar als zzp-er ontkom je daar af en toe niet aan. Ondernemen is uiteraard niet voor iedereen geschikt, maar als je er vertrouwen in hebt dan is het wel jouw bedrijf dat je tot een succes kan maken.

Mijnzzp.nl