Team Mijnzzp

Rekening betalen

Het is heel vervelend als je steeds achter je geld aan moet en de factuur toch onbetaald blijft. Je steekt er energie in om wellicht nog een herinnering en aanmaning te sturen. Of misschien neem je zelfs nog telefonisch contact op om te vragen waarom de factuur niet wordt betaald. Blijft de betaling uit dan zit er niets anders op dan de vordering uit handen te geven als je nog geld wilt zien. No cure no pay incasso is dan een optie, waarbij je niet nog meer geld kwijtraakt. Het kost je niets om de vordering op deze manier over te dragen aan een no cure no pay incassobureau.

Inhoudsopgave
Ga achter je geld aan
No cure no pay incasso

Ga achter je geld aan

Het is belangrijk om als ondernemer achter je geld aan te gaan. Lukt het niet zelf om de factuur betaald te krijgen, schroom dan niet om een incassobureau in te schakelen. Dat is een hele normale gang van zaken als facturen onbetaald blijven. Wees niet bang om de relatie met je klant te schaden, want je staat gewoon in je recht. Bovendien krijg je mogelijk zelf problemen als je onbetaalde facturen laat liggen, omdat de geldstroom dan hapert en je wellicht zelf een leverancier daardoor niet meer kan betalen. Met een goed boekhoudprogramma kun je overigens alle debiteuren en crediteuren eenvoudig bijhouden.

No cure no pay incasso

Het is bij relatief kleine bedragen niet altijd lonend om een incassobureau of incasso advocaat in te huren die je moet betalen. No cure no pay incasso is daar een oplossing voor, want het incassobureau rekent je dan geen kosten aan. Zelfs niet als het incassobureau het ook niet lukt om de vordering te innen. Het incassobureau kan het verdienmodel no cure no pay hanteren omdat er bij de schuldenaar kosten in rekening worden gebracht.

De debiteur betaalt dan niet alleen de factuur aan het incassobureau, maar ook de kosten die extra in rekening zijn gebracht. Jij krijgt dan het geld van de factuur overgemaakt als de betaling is voldaan. Het incassobureau doet er natuurlijk alles aan om het geld te innen, want daar is het verdienmodel op gebaseerd. Dat maakt de kans groter dat je het geld alsnog ziet.

Lees ook ons artikel: hoe zit het met teruggaaf btw door oninbare vordering?

Mijnzzp.nl