Team Mijnzzp

Bedrijf starten

Loop je al langer rond met het idee een eigen bedrijf te starten? Er is altijd een reden waarom het er dan niet van komt. Misschien heb je een leidraad nodig die je aan de hand meeneemt om succesvol van start te gaan. Het starten van een eigen bedrijf is niet moeilijk en als je dat met succes wilt doen, volg je gewoon onderstaande vier stappen.

Inhoudsopgave
1. Bepaal je bedrijfsidentiteit
2. Maak een financieel plan
3. Bijt je vast in social media
4. Bouw een website

1. Bepaal je bedrijfsidentiteit

Heb je al ontdekt waar je goed in bent en wil je daarin een bedrijf starten dan begin je met het bepalen van je bedrijfsidentiteit. Denk na over hoe jij je onderneming wilt neerzetten om een specifieke doelgroep aan je te binden. Check de concurrenten die je al voor zijn gegaan en stel ook de kernwaarden van je eigen onderneming vast. Gedaan? Zet alvast de startdatum van je bedrijf in de agenda.

2. Maak een financieel plan

Het is altijd handig om een financieel plan te maken als je een bedrijf start. Dat is in elk geval noodzakelijk als je financiering nodig hebt. Als dat niet het geval is, kan een financieel plan toch handig zijn om na te gaan of je bedrijf rendabel is. Start in deze fase ook alvast met de boekhouding en vergeet daar niet dat alle zakelijke uitgaven die te maken hebben met de start van je bedrijf aftrekbaar zijn.

3. Bijt je vast in social media

Wil je met je bedrijf een flitsende start maken dan is het zeker aan te raden om je vast te bijten in social media. Deze kanalen zijn belangrijk om je bedrijfsidentiteit te laten zien en om je merk, dienst of product onder de aandacht te brengen. Branding & social media platforms zijn wat dat betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden.

4. Bouw een website

Ook al is je doelgroep voornamelijk aanwezig op social media, het is toch ook belangrijk om een website voor je bedrijf te hebben. Op deze manier ben je ook vindbaar voor de doelgroep die de zoekmachine gebruikt. Bovendien is een website het portaal om je bedrijf in alle opzichten te laten zien. Vergeet ook niet om gebruik te maken van een boekhoudprogramma. Dit zal je veel tijd besparen als ondernemer en voorkomt ook kostbare fouten.

BedrijfBij het starten van een nieuw bedrijf kan er veel op je afkomen. Maak daarom voor jezelf een duidelijk stappenplan.

Ook is het erg belangrijk om een duidelijke missie te hebben. Zorg dat je vanaf de eerste dag een duidelijke doelstelling hebt.

Starten als zzp: wat moet je allemaal regelen?

Mijnzzp.nl