Team Mijnzzp

Klanten

Je hebt als ondernemer zo je eigen kwaliteiten om je bedrijf te runnen, maar je kan natuurlijk niet over alle talenten beschikken. Het komt dan ook regelmatig voor dat zzp'ers het lastig vinden om nieuwe klanten te zoeken. Dat is dan ook typisch een taak die in aanmerking komt voor uitbesteding. Er zijn verschillende vormen van het uitbesteden van acquisitie als zzp'er, zoals op basis van no cure, no pay, uurtarief, prospect of projectbasis.

Inhoudsopgave
Nieuwe klanten zoeken
Zzp acquisiteur
Kosten uitbesteden nieuwe klanten zoeken

Nieuwe klanten zoeken

Bij het laten zoeken naar nieuwe klanten door een andere partij is er sprake van het uitbesteden van acquisitie. De andere partij die je inschakelt, gaat namens jou op zoek naar nieuwe klanten. Je kan de kosten van het uitbesteden van deze werkzaamheden als zakelijke kosten in mindering brengen op je winst uit onderneming. Bovendien is het mogelijk de betaalde btw als voorbelasting in mindering te brengen bij de btw-aangifte.

Zzp acquisiteur

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het uitbesteden van de werkzaamheden om nieuwe klanten te zoeken. Je hoeft niet direct een callcenter in te schakelen, maar kan bijvoorbeeld een zzp acquisiteur in de arm nemen. Bij het gebruikmaken van de diensten van een callcenter is het vaak zo dat er een minimaal aantal contacten aangeleverd dienen te worden. Daarom geven zzp'ers doorgaans de voorkeur aan het inschakelen van een zzp acquisiteur, want dan zijn er maar een beperkt aantal contacten nodig die je aan moet leveren.

Kosten uitbesteden nieuwe klanten zoeken

De kosten van het uitbesteden van acquisitie variëren uiteraard en kennen bovendien verschillende vormen. Een aantrekkelijke manier om nieuwe klanten te laten zoeken, is door een acquisiteur in te schakelen die op basis van no cur, no pay werkzaam is. Indien er geen afspraak uit voortvloeit, betaal je niets. Het is daarnaast mogelijk om een prijs per prospect overeen te komen of om op basis van een uurtarief of projectbasis te werken.

Uiteraard is het van groot belang om goede afspraken te maken over de kosten. Zo krijg je vooraf een goed inzicht in de kosten en krijg je een indicatie wanneer de uitbesteding daadwerkelijk vruchten afwerpt.

Mijnzzp.nl