Team Mijnzzp

Nieuwe klanten

Het is als ondernemer hard werken om het bedrijf succesvol te laten zijn. Daarbij is het van belang dat er steeds nieuwe klanten komen om de onderneming te laten groeien. Er zijn verschillende manieren om nieuwe klanten te werven. Het is dan eerst van belang om te bepalen wie je als klant wilt ofwel wat je doelgroep is. Op deze manier is het gemakkelijk om met onderstaande tips nieuwe klanten te werven.

Verbeter je website

De meeste ondernemers maken een website of laten deze maken. Daarbij is het van belang om periodiek aandacht te besteden aan je website om deze te verbeteren. Je denkt misschien dat je website helemaal perfect is, maar vaak zijn er nog verbeteringen in aan te brengen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat bezoekers direct zien wat je bedrijf doet en welke oplossing jij voor het probleem van de klant biedt. Wees consistent in het gebruik van je bedrijfsnaam en leidt de klant naar een duidelijke call to action. Maak bijvoorbeeld van een contrasterende kleur button gebruik. Rood, oranje en geel zijn wat dat betreft opvallende kleuren. Een simpele verbetering van je website levert op deze manier nieuwe klanten op. Kijk ook of je website nog voldoet aan de criteria voor zoekmachine optimalisatie. Daar is vaak ook nog verbetering in aan te brengen.

Vergroot de zichtbaarheid en blijf zichtbaar

Het is om nieuwe klanten te werven belangrijk om de zichtbaarheid groter te maken en daarna ook zichtbaar te blijven. Benut dus alle kanalen waar je doelgroep te vinden is, zoals social mediakanalen en kijk ook of er forums zijn, waar je jouw expertise kan tonen. Blijf vooral ook zichtbaar om je naamsbekendheid te vergroten en klanten betrokken te laten zijn bij wat je doet. Overigens is het eveneens van belang om de zichtbaarheid offline te vergroten. Dit is onder meer mogelijk door flyers te laten bezorgen, net als door te investeren in buitenreclame of in advertenties in bladen en kranten. Heb je nieuws over je bedrijf te vertellen? Kijk dan of er mogelijkheden zijn om een persbericht naar buiten te brengen. Dit trekt altijd aandacht en levert nieuwe klanten op.

Mijnzzp.nl