Team Mijnzzp

Vakbond

Je bent als zzp'er eigen baas en misschien dat de gedachte om je aan te sluiten bij een zzp vakbond nooit in je op is gekomen. Toch kan een zzp vakbond net als voor werknemers die zich bij een dergelijke organisatie aansluiten meerdere voordelen met zich meebrengen. Er zijn bovendien verschillende soorten vakbonden die de mogelijkheid bieden om ondernemers zich te laten aansluiten. Zo kan je een vakbond selecteren die op jouw bedrijf en situatie is afgestemd.

Inhoudsopgave
Juridische ondersteuning
Trainingen en workshops
Belangenbehartiging
Korting via vakbond

Juridische ondersteuning

Als je lid bent van een zzp vakbond dan kan je rekenen op juridische ondersteuning in uiteenlopende situaties. Bijvoorbeeld als er zich een juridisch conflict voordoet, maar ook als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade. In het verlengde daarvan kan je eveneens juridische bijstand krijgen bij niet-betalende klanten. Verder kan een zzp vakbond je helpen om bijvoorbeeld contracten te checken of om je bij te staan bij het voeren van onderhandelingen over contracten.

Trainingen en workshops

Een ander voordeel van aansluiting bij een zzp vakbond is dat je als ondernemer toegang krijgt tot een schat aan informatie. Bovendien organiseren vakbonden voor ondernemers uiteenlopende soorten trainingen en workshops. Denk daarbij maar aan het organiseren van je boekhouding of aan het schrijven van een ondernemingsplan. Ook is het zo dat er regelmatig bijeenkomsten zijn voor de leden van de vakbond en het is natuurlijk bij uitstek ideaal om in dat geval je netwerk uit te breiden.

Belangenbehartiging

Een zzp vakbond doet meer dan alleen individuele ondersteuning bieden aan ondernemers, want op de achtergrond werkt een dergelijke organisatie ook aan de belangen van ondernemers. Bijvoorbeeld in de richting van de politiek in Den Haag. Wat dat betreft, is een zzp vakbond uiteraard te zien als een collectieve belangenbehartiger.

Korting via vakbond

Elke zzp vakbond geeft op een eigen manier vorm aan de diensten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook vakbonden waar je als zzp'er profiteert van extra kortingen op diensten van bepaalde bedrijven. Daarbij kan je denken aan een korting op de kosten van een boekhoudpakket, maar ook aan een korting op tanken of een korting op de premie van de zorgverzekering.

Kantoorgebouw

Boekhouden en factureren op een manier die je begrijpt? Maak het jezelf gemakkelijk als zzp'er!

Maak gebruik van een eenvoudig boekhoudprogramma gemaakt voor zzp'ers.

Mijnzzp.nl