Team Mijnzzp

Kluisjes school

NL Leert Door is een subsidieprogramma voor het volgen van gratis cursussen, leerpakketten en trainingen. Er zijn allerlei opleiders in Nederland die subsidie hebben ontvangen om cursussen gratis aan te bieden. Dat is een perfecte manier om zonder kosten als zzp-er te investeren in je kennis. Bijvoorbeeld met het uitbreiden van kennis of de bestaande kennis op te frissen en te updaten. Het is een eenvoudige regeling, waarbij je als zzp'er de keuze hebt uit cursussen in allerlei branches. Het enige wat je hoeft te doen, is een geschikte cursus vinden en je aan te melden. Je betaalt daar helemaal niets voor, want de opleiding zorgt voor de afhandeling van kosten en administratie.

Inhoudsopgave
Ruime keuze voor allerlei vakgebieden
Ontwikkeladvies van loopbaancoach

Ruime keuze voor allerlei vakgebieden

De gratis cursussen, opleidingen en leerpakketten hebben betrekking op allerlei vakgebieden en studierichtingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om binnen het vakgebied Gezondheid, Zorg en Welzijn een cursus te volgen. Bijvoorbeeld de Basis Personal Training cursus of Assisteren bij Zorg en Welzijn. In de logistieke branche is het onder meer mogelijk om het algemene certificaat voor Maritieme Radiocommunicatie te behalen (Marcom A) te halen. Binnen de studierichting Financieel en Administratie is bijvoorbeeld de cursus Basiskennis Financiën te volgen. Er is echt een heel divers aanbod met gratis cursussen, trainingen en leerpakketten voor jou als zzp-er beschikbaar. Zo ook op het gebied van digitale vaardigheden of het geven van gastcolleges binnen het bedrijfsleven.

Ontwikkeladvies van loopbaancoach

Misschien heb je niet helemaal scherp voor ogen welke kant je op wilt als ondernemer. In dat geval is het mogelijk om ontwikkeladvies te krijgen van een loopbaanadviseur. Ook dat is net als NL Leert Door gratis. Er zijn vanaf 1 december 50.000 ontwikkeladviestrajecten vrijgekomen. Het is mogelijk om zelf contact op te nemen met een loopbaanbedrijf of loopbaanadviseur om het traject in te gaan. De subsidie van de overheid maakt het namelijk mogelijk om kosteloos gebruik te maken van loopbaanadvies. De subsidieregeling is tijdelijk en bij NL Leert Door is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is dus aan te raden om zo snel mogelijk gebruik te maken van NL Leert Door of van het ontwikkeladvies.

Lees ook ons artikel: Scholingsaftrek vervangen door STAP-budget

Mijnzzp.nl