Informatie over Informer

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Informer

Informer boekhoudprogramma

Informer biedt financieel inzicht zonder hoge boekhoudkosten. Informer is makkelijk te gebruiken en ideaal voor zzp'ers en het mkb. Net zo als andere boekhoudprogramma's beschikt Informer ook over een handige app. Neem de 30 dagen gratis proefperiode van Informer en ervaar zelf hoe deze software is.

Eenvoudig btw-aangifte doen

Informer maakt het doen van de btw-aangifte makkelijk en is aangesloten bij het keurmerk Zeker-OnLine. Startende ondernemers kunnen overigens 12 maanden gratis gebruikmaken van robotic accounting. Gedurende deze periode kun je het programma gratis testen en je eigen mening vormen.

De perfecte boekhouding

Btw berekenen factuurHet boekhoudprogramma Informer online biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een app. Deze app maakt het mogelijk je financiën te regelen door middel van de scan herken functie. De scan herken functie is erg gemakkelijk in gebruik en hiermee kun je alle facturen en bonnen direct uploaden naar je boekhouding.

Waarom een online boekhoudprogramma gebruiken?

Online boekhouden maakt de zzp boekhouding een stuk makkelijker. Een online boekhoudpakket zorgt er ook voor dat je veel minder tijd kwijt bent aan de boekhouding. De administratie bijwerken is veel makkelijk met een online boekhoudpakket. Maak gebruik van het gratis proefaccount, inclusief gratis helpdesk.

Zzp'er starter of wellicht al begonnen

Vooral startende ondernemers zullen veel voordelen van online boekhouden ervaren. Een startende zzp'er is vaak al druk genoeg met andere zaken. Dit boekhoudprogramma kun je altijd en overal gebruiken. Het online boekhoudprogramma kent een aantal belangrijke voordelen. Denk alleen al aan de directe btw-aangifte module. Hierdoor is het niet mogelijk om met dit pakket de btw-aangifte te vergeten.

Voordelen boekhouden online:

 • Het werkt veel sneller.
 • Je maakt veel minder snel fouten.
 • Je kunt de gegevens delen met de boekhouder of accountant.
 • Door automatisering zijn er veel extra functies mogelijk.
 • Het is veel professioneler.
 • Je kunt meldingen instellen en ontvangen.
 • Herinneringen verstuur je automatisch.
 • Je kan handige koppelingen maken (bank en Belastingdienst).
 • Banktransacties worden meteen verwerkt.
 • De handige scan herken functie met de app.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te bedenken. Dit was slechts een korte lijst met enkele belangrijke punten. In het algemeen gaat ook het facturen veel sneller en kun je ook offertes opstellen in de eigen huisstijl van je zzp of mkb-bedrijf.

Na de gratis proefperiode van 30 dagen

Na de gratis proefperiode ben je bij Informer niet automatisch gebonden aan een abonnement. Kies je er niet voor om een abonnement af te sluiten, dan is er niks aan de hand.

Gebruikers van Informer

Zelfstandig ondernemer aan het werkGebruikers van Informer betalen een vast abonnementsbedrag per maand voor de online software. Het opzeggen is iedere maand mogelijk. Per maand is er al een abonnement beschikbaar van € 15,- per maand om je financiën compleet te regelen. Het online boekhoudprogramma is zelfs tot een jaat gratis te gebruiken als je een startende zzp'er bent. Het boekhouden is hierdoor het eerste jaar volledig gratis.

Alle functionaliteiten zijn beschikbaar binnen informer.nl

Informer maakt het met hun boekhoudpakket de boekhouding voor ondernemers een stuk makkelijker. Online boekhouden, facturen maken, scanfunctie, CRM, relatiebeheer, urenregistratie, btw-aangifte, jaarrekening opstellen, herinneringen versturen en het automatiseren van processen is allemaal mogelijk. Door gebruik te maken van het programma is je boekhouding op ieder moment bijgewerkt en het zorgt ervoor dat je geen probleem krijgt met je boekhouding. Het boekhouden zal ook veel sneller gaan met dit pakket.

Boekhouden: verenigingen en stichtingen

Vrouw achter de laptopOok verenigingen en stichtingen kunnen prima terecht bij Informer. Betreft het een ANBI-stichting (algemeen nut beogende instelling) dan is het boekhoudprogramma gratis te gebruiken. Gratis testen is mogelijk zonder verdere verplichtingen. Informer heeft ook een handige app beschikbaar, waarmee je overal toegang hebt tot de boekhouding. Het boekhoudprogramma Informer bespaart je veel tijd en heeft enkele belangrijke pluspunten.

Pluspunten Informer:

 • 30 dagen gratis proefabonnement.
 • Beschikken over een app.
 • Eenvoudig in gebruik.
 • Beschikken over een online klantenservice.
 • Relatiebeheer mogelijk.
 • Maandelijks opzegbaar.
 • Offertes maken mogelijk.
 • Voorraadbeheer is mogelijk.
 • Webshop koppeling mogelijk.
 • Bankkoppeling met alle Nederlandse banken mogelijk.
 • Belastingdienst erkend.
 • Het bespaart je veel tijd.
 • Informer.nl: compleet, makkelijk en gericht op alle ondernemers, stichtingen en verenigingen.

Direct naar InformerOnline

Vergelijking boekhoudprogramma maken

Nog niet overtuigd? Maak je geen zorgen, we hebben nog veel meer online boekhoudprogramma's om te vergelijken. Boekhoudprogramma's vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Verschillende software vergelijken is natuurlijk slim als ondernemer. Je kunt via de vergelijker precies aangeven welke functionaliteiten belangrijk zijn voor je boekhouding.

Alleen de beste boekhoudprogramma's

Dit zorgt ervoor dat je alleen de beste boekhoudprogramma's te zien krijgt. Zo kan bijvoorbeeld de scan herken functie voor sommige ondernemers extra belangrijk zijn. Daarnaast moet het boekhoudprogramma natuurlijk ook prettig werken en gebruiksvriendelijk zijn.

Online boekhoudprogramma

Man boekhouding aan het opzettenEen online boekhoudprogramma maakt boekhouden en factureren kinderspel. Betrouwbaar boekhouden is mogelijk met een simpel boekhoudprogramma. Voor een vast bedrag per maand, kun je in alle rust werken om je administratie te doen, zonder dat je software hoeft te installeren. Er is geen download nodig bij het gebruik van een online boekhoudprogramma.

Iedereen kan online boekhouden

 • Iedereen die een internetverbinding heeft kan zijn boekhouding doen met een betrouwbaar en snel boekhoudprogramma. Hierdoor heb je op ieder moment financieel inzicht en kun je alle uitgaven en inkomsten zien. Ook zelf boekingen invoeren is overal mogelijk, zoals de belastingaangifte. Zo is het online bijna niet mogelijk om belangrijke zaken te vergeten om in de boekhouding te verwerken.

Online boekhouden

 • Het goed regelen van je online boekhouding is voor de startende ondernemer met een KvK-nummer belangrijk. De beste boekhoudprogramma's maken de administratie vele malen efficiënter en zijn op ieder moment up-to-date. Het beste boekhoudprogramma maakt onbeperkt factureren mogelijk, net als het doen van de btw-aangifte (omzetbelasting).

Veiligheid online boekhouden gegevens

 • Door het regelmatig maken van een back-up hoef je niet bang te zijn dat gegevens binnen je administratie verloren gaan. Voor online boekhouding is geen echte boekhoudkennis vereist. Ook de verschillende koppelingen zijn erg handig, zoals met de Belastingdienst en de bank. De Belastingdienst werkt samen met verschillende erkende partijen. Dit is een groot voordeel ten opzicht van offline boekhoudsoftware en offline boekhouden.

Boekhoudprogramma in de cloud

Hét complete boekhoudpakket werkt in de cloud, waardoor het versturen van alle gegevens en cijfers veilig is. Persoonlijke support is er ook net zo als een pagina met veelgestelde vragen. De meeste aanbieders bieden ook een gratis overstapservice aan.

Reviews verschillende aanbieder

 • Lees ook de reviews van de verschillende aanbieders. De reviews van Trustpilot kunnen helpen bij het verkrijgen van meer inzicht. Van Informer zijn meerdere reviews beschikbaar op het platform. Met de vergelijker kan je zelf aangeven welke punten belangrijk zijn als je zoekt naar een geschikt boekhoudprogramma.

Is Informer het beste online boekhoudprogramma?

Of Informer het beste boekhoudprogramma is voor kleine bedrijven is een veelbesproken onderwerp. Het antwoord is echter eenvoudig: het hangt van je bedrijf af. Natuurlijk zijn er veel voordelen aan het gebruik van een boekhoudprogramma boven een traditioneel boekhoudpakket of een offline boekhoudprogramma

Veel gemak tijdens het boekhouden

 • In het algemeen is het belangrijkste voordeel van Informer voor kleine bedrijven dat het gemak biedt. Denk aan de goede ondersteuning, de mobiele app en aan het feit dat alles dagelijks geback-upt wordt. Dit pakket is betaalbaar en heeft een hoge mate van gebruiksgemak. Je hoeft slechts enkele gegevens in te voeren om dit zelf te kunnen ervaren of dit pakket bij jou past.

Verschillende boekhoudprogramma's

 • ZorgBoekhoudsoftware vergelijken is in alle gevallen verstandig. Overleg dit ook zeker met je boekhouder of accountant. De dagelijkse taken moeten gemakkelijk, en voor zzp'ers eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast moet het programma overal toegankelijk zijn, waardoor je eenvoudig boekhouden kunt.

Overal boekhouden

 • Het overal bijwerken van informatie is voor veel zzp'ers belangrijk. Btw-aangifte doe je bijvoorbeeld tijdens de lunch. Een ander belangrijk punt is de fiscale bewaarplicht met betrekking tot betrouwbaar boekhouden. Online boekhouden en het doen van de administratie is vanzelfsprekend belangrijk voor iedere type onderneming Start direct met je gratis startersaccount.

Online boekhoudpakketten

 • Informer kun je 30 dagen gratis uitproberen en is op Nederlandse markt gericht. Zzp'ers en andere ondernemers gaan in de meeste gevallen een langtermijn relatie aan met een boekhoudpakket. Zzp'ers doen er dan ook verstandig aan om niet alleen naar de prijs te kijken. De mogelijkheid om extra functies te kunnen toevoegen kan veel belangrijker zijn.

Bekijk meerdere boekhoudprogramma's

 • Er zijn meerdere boekhoudprogramma's beschikbaar, die bijvoorbeeld ook gericht kunnen zijn op grote bedrijven. De verschillende pakketten beschikken wel over alle basis mogelijkheden, zoals het maken van een bankkoppeling of het toepassen van de eigen huisstijl. Ook elektronische btw betalen en het onbeperkt factureren is binnen alle programma's mogelijk.

Boekhoudprogramma en boekhouder

 • Niet alle zzp'ers doen volledig zelf hun complete boekhouding. In dat geval is het belangrijk dat je boekhouder kan inloggen om te helpen. In de meeste gevallen is het voor de boekhouder mogelijk, om een extra account aan te maken. Een boekhouder inhuren heeft vele voordelen, zoals het controleren van de boekhouding en het controleren of alle bonnetjes op de juiste manier ingevoerd zijn.

Geen foute in Excel meer

 • Er zijn nog steeds veel zzp'ers en mkb'ers die Excel gebruiken voor het maken van een factuur. Dit kan voor sommige ondernemers wellicht prima werken, echter is een fout wel snel gemaakt. Het is dan ook veel verstandiger om over te stappen naar een professioneel systeem.

Nadelen van Excel zijn:

 • Een fout is snel gemaakt.
 • Een factuur kan je kwijtraken of per ongeluk wissen in Excel.
 • Geen opeenvolgende nummering toepassen.
 • De opmaak kan verlopen in Excel.
 • Er is geen koppeling mogelijk met andere systemen.

Is online boekhouden moeilijk?

 • Een online boekhoudprogramma kun je ook gebruiken met minimale boekhoudkennis. Met robotic accounting kun je de administratie op een makkelijke manier bijhouden. Ook het doen van btw-aangifte is makkelijk. Daarnaast maak je automatisch minder fouten door de interne controle van het systeem.

Scan & herken en vreemde valuta

 • Ook vreemde valuta omzetten gaat simpel door de slimme software. Ontdek de tijdbesparende functies zoals de scan herken functie waarmee je eenvoudig bonnen en facturen kan uploaden naar de administratie. Dit is mogelijk door een handige app. Hierdoor heb je op ieder moment een perfecte boekhouding en vergeet je geen factuur meer in te boeken.

Btw-aangifte boekhoudprogramma

 • De btw-aangifte doe je met Informer online eenvoud en snel met een koppeling met de Belastingdienst. De btw-aangifte staat meteen klaar wanneer je alle inkoopfacturen en eigen facturen hebt ingeboekt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je de btw-aangifte vergeet. Je krijgt vanzelf een melding van Informer online wanneer het tijd is om de btw-aangifte te voldoen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst is ook voorstander van het automatisch versturen van de btw-aangifte

Eenvoudig btw-aangifte doen

 1. De btw-aangifte zorgt nogal eens tot problemen binnen zzp-land en het MKB. Het te vaak vergeten van de btw-aangifte kan uiteindelijk problemen veroorzaken met de Belastingdienst. Een slimme zzp'er vergeet dan ook niet de btw-aangifte te doen. Over het algemeen is het steeds makkelijker aan het worden om de btw-aangifte te doen. Het boekhoudpakket zal op ieder moment berekenen wat de uiteindelijke btw-aangifte gaat worden. Jij als zzp'er hoeft de btw-aangifte alleen nog te controleren. Hierna kun je de btw-aangifte eenvoudig geautomatiseerd versturen naar de Belastingdienst.

Onbeperkt factureren

 • Facturen betalenOnbeperkt factureren is in de meeste gevallen mogelijk. Onbeperkt factureren kan heel belangrijk zijn voor internetondernemers die veel te maken hebben met online-aankopen. Door robotic accounting komen alle facturen op de juiste manier terecht in het boekhoudsysteem, zonder menselijke handelingen. Alle debiteuren ontvangen hierdoor correcte facturen via de e-mail. Ook alle banktransacties worden op de juiste manier geregistreerd. De meeste ondernemers maken ook gebruik van een bankkoppeling. Een bankkoppeling geeft je beter inzicht in de cijfers.

12 maanden gratis testen

 • Een starter mag Informer online een jaar gratis testen om het systeem te leren kennen. De functies van het Informer zijn hiermee toegankelijk en er geen beperkingen met betrekking tot de administratie of het factureren. Door de handige software kun je sneller ondernemen i.p.v boekhouden. Ook kun je direct gebruikmaken van de scan herken functie voor de perfecte boekhouding als zzp'er.

Informer boekhoudprogramma

 • Er zitten veel voordelen aan het gebruiken van dit boekhoudpakket. Zo kun je eenvoudig een factuur versturen met Peppol (digitaal zakendoen) via de mail en kun je nog veel meer handige functies gebruiken. Er zijn dus veel mogelijkheden voor elke ondernemer. Daarnaast krijg je de juiste financiële overzichten en weet je precies hoe het ervoor staat. Het uploaden van facturen en andere documenten werkt probleemloos.

FAQ

 • Als startende zzp'er is robotic accounting van Informer zeker een goede optie. Je kunt het programma tot 12 maanden gratis testen en daarna een abonnement afsluiten. Voor een gering bedrag per maand, heb je al toegang tot een compleet systeem voor de boekhouding. Voor het toestaan van meerdere gebruikers moet je overigens wel een extra bedrag betalen. Het toevoegen van meerde gebruikers is niet mogelijk binnen alle abonnementsvormen. Daar moet je dus wel even goed naar kijken. Dit kan relevant zijn wanneer je samenwerkt met een boekhouder.

Ga naar de website

Boekhoudpakket Informer

Houd meer tijd over voor écht ondernemen!

Smart Online Boekhouden voor iedere ondernemer.

Bespaar direct tijd door je boekhouding te automatiseren. Altijd en overal inzicht in jouw administratie.

Mijnzzp.nl