Informatie over Informer

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Informer:

Informer biedt financieel inzicht zonder hoge boekhoudkosten. Informer is makkelijk te gebruiken en ideaal voor zzp'ers en het mkb. Net zo als andere boekhoudprogramma's beschikt Informer ook over een handige app. Neem de 30 dagen gratis proefperiode van Informer en ervaar zelf hoe deze software is. Informer maakt het doen van de btw-aangifte makkelijk en is aangesloten bij het keurmerk Zeker-OnLine.

Online boekhouden maakt de zzp boekhouding een stuk makkelijker. Een online boekhoudpakket zorgt er ook voor dat je veel minder tijd kwijt bent aan de boekhouding. De administratie bijwerken is veel makkelijk met een online boekhoudpakket. Maak gebruik van het gratis proefaccount, inclusief gratis helpdesk. Vooral startende ondernemers zullen veel voordelen van online boekhouden ervaren. Een startende zzp'er is vaak al druk genoeg met andere zaken.

Alle functionaliteiten zijn beschikbaar binnen informer.nl

Informer maakt het met hun boekhoudpakket de boekhouding voor ondernemers een stuk makkelijker. Online boekhouden, facturen maken, scanfunctie, CRM, relatiebeheer, urenregistratie, btw-aangifte, jaarrekening opstellen, herinneringen versturen en het automatiseren van processen is allemaal mogelijk binnen Informer.

Na de gratis proefperiode van 30 dagen

Na de gratis proefperiode ben je bij Informer niet automatisch gebonden aan een abonnement. Kies je er niet voor om een abonnement af te sluiten dan is er niks aan de hand. Gebruikers van Informer betalen een vast abonnementsbedrag per maand voor de online software. Het opzeggen bij Informer is iedere maand mogelijk.

Ook verenigingen en stichtingen kunnen prima terecht bij Informer. Betreft het een ANBI-stichting (algemeen nut beogende instelling) dan is het boekhoudprogramma gratis te gebruiken. Informer gratis uitproberen is mogelijk zonder verdere verplichtingen. Informer heeft ook een handige app beschikbaar, waarmee je overal toegang hebt tot de boekhouding.

Pluspunten Informer:

 • 30 dagen gratis proefabonnement;
 • Beschikken over een app;
 • Eenvoudig in gebruik;
 • Beschikken over een online klantenservice;
 • Relatiebeheer mogelijk;
 • Maandelijks opzegbaar;
 • Offertes maken mogelijk;
 • Voorraadbeheer is mogelijk
 • Webshop koppeling mogelijk;
 • Bankkoppeling met alle Nederlandse banken mogelijk;
 • Belastingdienst erkend.

Informer.nl: compleet, makkelijk en gericht op alle ondernemers, stichtingen en verenigingen.

Direct naar InformerOnline

Uitgebreide vergelijking

Nog niet overtuigd? Maak je geen zorgen, we hebben nog veel meer online boekhoudprogramma's om te vergelijken. Boekhoudprogramma's vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Verschillende software vergelijken is natuurlijk slim als ondernemer.

Online boekhoudsoftware

 • Een online boekhoudprogramma maakt boekhouden en factureren kinderspel. Betrouwbaar boekhouden is mogelijk met een simpel boekhoudprogramma. Voor een vast bedrag per maand, kun je in alle rust werken om je administratie te doen, zonder dat je software hoeft te installeren. Er is geen download nodig bij het gebruik van een online boekhoudprogramma. Iedereen die een Internet verbinding heeft kan zijn boekhouding doen met een betrouwbaar en snel boekhoudprogramma. Hierdoor heb je op ieder moment financieel inzicht en kun je alle uitgaven en inkomsten zien. Ook zelf boekingen invoeren is overal mogelijk, zoals de belastingaangifte.

Online boekhouding

Online boekhouding is voor de startende ondernemer met een KvK-nummer belangrijk. De beste boekhoudprogramma's maken de administratie vele malen efficiënter en zijn op ieder moment up-to-date. Het beste boekhoudprogramma maakt onbeperkt factureren mogelijk net als het doen van de btw-aangifte (omzetbelasting). Door het regelmatig maken van een back-up hoef je niet bang te zijn dat gegevens binnen je administratie verloren gaan. Voor online boekhouding is geen echte boekhoudkennis vereist. Ook de verschillende koppelingen zijn erg handig, zoals met de Belastingdienst en de bank. De Belastingdienst werkt samen met verschillende erkende partijen.

Dit is een groot voordeel ten opzicht van offline boekhoudsoftware en offline boekhouden. Hét complete boekhoudpakket werkt in de cloud, waardoor het versturen van alle gegevens en cijfers veilig is. Persoonlijke support is er ook net zo als een pagina met veelgestelde vragen. De meeste aanbieders bieden ook een gratis overstapservice aan. Lees ook de reviews van de verschillende aanbieders. De reviews van trustpilot kunnen helpen bij het verkrijgen van meer inzicht.

Is Informer het beste online boekhoudprogramma?

Of Informer het beste boekhoudprogramma is voor kleine bedrijven is een veelbesproken onderwerp. Het antwoord is echter eenvoudig: het hangt van je bedrijf af. Natuurlijk zijn er veel voordelen aan het gebruik van een boekhoudprogramma boven een traditioneel boekhoudpakket of een offline boekhoudprogramma. In het algemeen is het belangrijkste voordeel van Informer voor kleine bedrijven dat het gemak biedt. Denk aan de goede ondersteuning, de mobiele app en aan het feit dat alles dagelijks geback-upt wordt. Informer is betaalbaar en heeft een hoge mate van gebruiksgemak.

Verschillende boekhoudprogramma's

Boekhoudsoftware vergelijken is in alle gevallen verstandig. Overleg dit ook zeker met je boekhouder of accountant. De dagelijkse taken moeten gemakkelijk, en voor zzp'ers eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast moet het programma overal toegankelijk zijn, waardoor je eenvoudig boekhouden kunt. Het overal bijwerken van informatie is voor veel zzp'ers belangrijk. Btw-aangifte doe je bijvoorbeeld tijdens de lunch. Een ander belangrijk punt is de fiscale bewaarplicht met betrekking tot betrouwbaar boekhouden. Online boekhouden en het doen van de administratie is vanzelfsprekend belangrijk voor iedere type onderneming Start direct met je gratis startersaccount.

Online boekhoudpakketten

Informer kun je 30 dagen gratis uitproberen en is op Nederlandse markt gericht. Zzp'ers en andere ondernemers gaan in de meeste gevallen een langtermijn relatie aan met een boekhoudpakket. Zzp'ers doen er dan ook verstandig aan om niet alleen naar de prijs te kijken. De mogelijkheid om extra functies te kunnen toevoegen kan veel belangrijker zijn. Er zijn meerdere boekhoudprogramma's beschikbaar, die bijvoorbeeld ook gericht kunnen zijn op grote bedrijven. De verschillende pakketten beschikken wel over alle basis mogelijkheden, zoals het maken van een bankkoppeling of het toepassen van de eigen huisstijl. Ook elektronische btw betalen en het onbeperkt factureren is binnen alle programma's mogelijk.

Boekhoudprogramma en boekhouder

Niet alle zzp'ers doen volledig zelf hun complete boekhouding. In dat geval is het belangrijk dat je boekhouder kan inloggen om te helpen. In de meeste gevallen is het voor de boekhouder mogelijk, om een extra account aan te maken. Een boekhouder inhuren heeft vele voordelen, zoals het controleren van de boekhouding en het controleren of alle bonnetjes op de juiste manier ingevoerd zijn.

Is online boekhouden moeilijk?

Een online boekhoudprogramma kun je ook gebruiken met minimale boekhoudkennis. Met Informer kun je de administratie op een makkelijke manier bijhouden. Ook het doen van btw-aangifte is makkelijk. Daarnaast maak je automatisch minder fouten door de interne controle van het systeem. Ook vreemde valuta omzetten gaat simpel door de slimme software.

Onbeperkt factureren

Onbeperkt factureren is in de meeste gevallen mogelijk. Onbeperkt factureren kan heel belangrijk zijn voor internetondernemers die veel te maken hebben met online-aankopen. Door robotic accounting komen alle facturen op de juiste manier terecht in het boekhoudsysteem, zonder menselijke handelingen. Alle debiteuren ontvangen hierdoor correcte facturen via de e-mail. Ook alle banktransacties worden op de juiste manier geregistreerd. De meeste ondernemers maken ook gebruik van een bankkoppeling. Een bankkoppeling geeft je beter inzicht in de cijfers.

Ga naar de website

Boekhoudpakket Informer

Houd meer tijd over voor écht ondernemen!

Smart Online Boekhouden voor iedere ondernemer.

Bespaar direct tijd door je boekhouding te automatiseren. Altijd en overal inzicht in jouw administratie.

Mijnzzp.nl