Betonstorter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Betonstorter?

Een betonstorter is een bouwvakker die verantwoordelijk is voor het storten van beton. Het beroep betonstorter behoort meestal toe tot het beroep betontimmerman, maar een betonstorter kan ook een andere bouwvakker zijn. In de meeste gevallen zal een betontimmerman naast het maken van bekistingen ook verantwoordelijk zijn voor het storten en verwerken van beton. Omdat betonwerkzaamheden complex kunnen zijn is het denkbaar dat een betontimmerman extra ondersteuning krijgt tijdens het storen van beton. Het storten van beton wordt meestal gedaan door middel van een beton-kubel die met een kraan op de plek wordt gehesen, zodat het beton gelost kan worden door een betonstorter. Het storten en verwerken van beton is zwaar werk te noemen, omdat een betonstorter is in de meeste gevallen ook handmatige werkzaamheden zal uitvoeren, zoals het verspreiden van het beton door middel van een schep. Ook het gebruiken van een trilnaald of trilplaat als betonstorter is relatief gezien zwaar werk. Ook het lopen op vers beton is op den duur een vrij zware opgave. Het storten en verwerken van beton is aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden die overgelaten moeten worden aan de juiste bouwvakkers. Naast het secuur werken is het als betonstorter belangrijk om op de algemene veiligheid te letten tijdens het storten van beton. Deze algemene veiligheid heeft betrekking op het voorkomen van mogelijke persoonlijke ongelukken en het voorkomen van schade aan de betonconstructie, zoals de bekisting. In de meeste gevallen zal er tijdens het storten van beton sprake zijn van verschillende bouwvakkers die allemaal een specifieke taak hebben. Dit is het geval, omdat na het starten van de werkzaamheden de werkzaamheden niet meer stoppen totdat de werkzaamheden klaar zijn. Vanzelfsprekend is dit meestal alleen het geval wanneer het grote werkzaamheden betreft.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Betonstorter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Betonstorter

Wat is het salaris en tarief van een Betonstorter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betonstorter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Betonstorter zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Betonstorter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Betonstorter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl