Opleiding tot Camerabewakingsspecialist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingBeveiliger (Mbo 2)
VooropleidingCoördinator Beveiliging (Mbo 3)

Opleiding camerabewakingsspecialist

Er bestaan geen specifieke opleidingen tot camerabewakingsspecialist. Wel bestaan er andere opleidingen die grote raakvlakken kunnen hebben met het beroep camerabewakingsspecialist, zoals de Mbo-opleiding coördinator beveiliging of de Mbo-opleiding elektricien, afhankelijk van de functie. De Mbo-opleiding coördinator beveiliging is gericht op het werken in een alarmcentrale of ander soort centrale die met beveiliging te maken heeft. Daarnaast is er tijdens de opleiding Mbo-opleiding coördinator beveiliging veel aandacht voor het aansturen van andere medewerkers die vanuit de centrale aangestuurd worden. Wanneer we het hebben over het installeren en onderhouden van camera's zal het beroep elektricien meer passen qua opleiding.

Opleidingsduur en niveau camerabewakingsspecialist

De Mbo-opleiding coördinator beveiliging of de Mbo-opleiding elektricien zullen over het algemeen twee jaar in beslag nemen en zijn beide opleidingen op Mbo-niveau drie.

Vervolgopleidingen camerabewakingsspecialist

Na het afronden van de Mbo-opleiding coördinator beveiliging of de Mbo-opleiding elektricien niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een gerichte Mbo-opleiding niveau vier.

Vooropleiding camerabewakingsspecialist

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding coördinator beveiliging of de Mbo-opleiding elektricien.

Mijnzzp.nl