Opleiding tot Gibobouwer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingBouw en Infra (Mbo 1)
VervolgopleidingAllround Metselaar (Mbo 3)
VervolgopleidingAllround Stukadoor (Mbo 3)

Opleiding allround gibobouwer

Er bestaan geen Mbo-opleidingen voor het beroep gibobouwer. De meeste allround gibobouwers leren het plaatsen van binnenwanden in de praktijk of hebben naast het beroep gibobouwer nog andere beroepen, zoals het beroep metselaar, stukadoor of lijmwerker. Het plaatsen van binnenwanden is over het algemeen niet heel moeilijk maar vraagt wel om iemand die nauwkeurig kan werken, omdat maatvoering en het waterpas kunnen werken belangrijk zijn. De meeste gibobouwers werken in de nieuwbouw, waar alle binnenwanden nog geplaatst moeten worden. Wanneer iemand geen opleiding heeft genoten richting de bouwsector zal het een ervaren collega de nieuwe gibobouwer assisteren en fungeren als leermeester. Wie toch een opleiding zoekt binnen de bouwsector kan kiezen voor de Mbo-opleiding bouw en infra op niveau één. De Mbo-opleiding bouw en infra kan gezien worden als de startersopleiding binnen de bouwwereld.

Opleidingsduur en niveau allround gibobouwer

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep allround gibobouwer via reguliere scholen. In de meeste gevallen zal het plaatsen van gipswanden gedaan worden door vakmensen met een ander beroep, zoals eerder aangegeven. Echter bestaan er wel degelijk specifieke bedrijven die niks anders doen dan het plaatsen van binnenwanden.

Vervolgopleidingen allround gibobouwer

Omdat er geen echte opleidingen bestaan voor het beroep allround gibobouwer is er ook geen echte vervolgopleiding aan te geven. Wie toch een opleiding zoekt binnen de bouwsector kan kiezen voor de basisopleiding bouw en infra op niveau één.

Vooropleiding allround gibobouwer

Er worden voor het beroep gibobouwer doorgaans geen vooropleidingen verwacht. Wel kan het zijn dat een werkgever of school minimaal een Vmbo-diploma verwacht of het Mbo-diploma bouw en infra op niveau één.

 

Mijnzzp.nl